Kaartverkoop Rede begonnen

De VVV in Den Burg is maandag begonnen met de kaartverkoop voor de nieuwe Rede van Texel in het Zeemanskerkje in Oudeschild.

Die wordt op vrijdag 20 juni verzorgd door James Kennedy, Amerikaans hoogleraar in de Nederlandse geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is de tweede spreker; vorig jaar beet burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam het spits af. Dat was toen tijdens Sail Den Helder. De lezing van Kennedy gaat over de vraag of burgerschap zonder politiek kan. Kennedy is geboren in Amerika, maar heeft een Nederlandse moeder. Hij groeide op in Amerika, maar was als kind ook regelmatig in Nederland. Hij gaf les aan diverse universiteiten in Amerika en sinds 2003 werkt hij in Nederland als hoogleraar. Eerst aan de VU in Amsterdam en sinds 2007 aan de UvA.

Er is tijdens de Rede van Texel een beperkt aantal zitplaatsen in de kerk, vandaar de kaartverkoop. Kaarten kosten twee euro per stuk en zijn verkrijgbaar bij de VVV aan de Emmalaan in Den Burg. De lezing begint op 20 juni om 15.30 uur.