Theo Witte na bijna een halve eeuw gestopt met voetballen

Theo Witte van Frankendael ('Kiewes') heeft donderdag na 49 jaar afscheid genomen van het voetballen. Dat gebeurde tijdens het jaarlijkse Familietoernooi op het veld van ZDH in Den Hoorn.

Witte werd in het zonnetje gezet door Gerard Veeger die jarenlang met Witte voetbalde. Hij begon op zijn achtste als pupil bij de Texelse Boys en speelde lange tijd in met name het tweede en het derde van de vereniging van weleer. Witte deed ook aan zaalvoetbal. Hoogtepunt op dat vlak was het maken van de winnende penalty in de bekerfinale tussen de teams van de J'elleboog en Cor's Dubbeldik. In 1996 stopte hij met competitievoetbal en ging door bij de recreanten van Texel'94.

Veeger had als afscheidscadeau een blauwe voetbaltas van de Texelse Boys voor Witte. Die tassen zijn tegenwoordig weer in een retro-uitvoering te verkrijgen. Witte ontkwam niet aan de vraag waarom hij de vijftig jaar niet volmaakt, maar dat wordt volgens hem een te zware belasting voor zijn lichaam. Op Radio Texel liet hij weten volgend jaar misschien nog wel een keer aan het Familietoernooi mee te doen. De 22ste editie werd gewonnen door het team van de familie Boogaard. Zij wonnen alle drie de wedstrijden. Tweede werd de familie Van Heerwaarden, gevolgd door de families Terpstra en Witte.