MR eens met rector

De medezeggenschapsraad van de OSG heeft unaniem ingestemd met de benoeming van Chris van Meurs tot interim-rector voor het schooljaar 2014-2015.

Volgens voorzitter Paul Krugers zijn duidelijke afspraken met het schoolbestuur (college) gemaakt over het budget voor de dagelijkse schoolleiding. Dat wordt uitgebreid van twee naar 2,5 fte. Voor de MR was het een belangrijk punt dat er voldoende capaciteit is voor de dagelijkse leiding van de school.

Het college was eerder bij de benoeming van de interim-rector aan de MR voorbij gegaan, waarna de politieke partijen hun beklag deden. De MR was er zelf ook niet gelukkig met de situatie, maar wilde volgens Krugers wel constructief mee blijven werken. Volgens hem zijn er ook heldere toezeggingen gedaan over de wijze waarop het gepersonaliseerd leren op de OSG moet worden ingevoerd. Dat moet een vervanging worden van het klassikaal leren en ervoor zorgen dat in de toekomst zoveel mogelijk van het lesaanbod op de OSG behouden kan blijven.

Het schoolbestuur gaat afspraken maken met Scholen aan Zee in Den Helder over de detachering van Van Meurs op Texel. Hij is in Den Helder al voorzitter van het college van bestuur. Volgens het schoolbestuur wordt een belangrijke stap gezet voor de verdere uitvoering van de toekomstvisie voor de OSG.