Crossloop De Koog voor Roparun

Met de Roparun van Parijs naar Rotterdam in aantocht werd op Hemelvaartsdag in De Koog weer een crossloop gehouden.

Mart Kikkert won de loop over 1,5 kilometer. Tijn Zeeman werd tweede. Bij de meisjes was Jasmijn Baptist de snelste. De vier en de acht kilometer kenden veel lopers. David van Logchem was de snelste op de vier km, gevolgd door Jimmy Krugers en David Schild. Bij de dames kwam Jasmijn van der Burg als eerste binnen.

Robert Bakker pakte de overwinning op de acht km. Coen Schoonheden werd tweede en voor de derde plaats was het lang stuivertje wisselen tussen Maikel van der Gracht en Jan Zijm waarbij uiteindelijk Van der Gracht met de eer streek. Hij kon ook Martin Baptist, Peter ter Burg, Frits van der Gracht en Jeroen Smits die zich in de laatst fase nog gingen bemoeien met deze derde plaats, achter zich laten. Bij de Dames won Ester Hakvoort voor Remkje Mulder. Het rondje ging onder de duinen langs richting Bertus Nol en terug via Hopman's boet naar het voetbalveld van SV De Koog. Traditie getrouw werd na afloop een verloting gehouden, waaraan het bedrijfsleven volgens de organisatie goed had meegewerkt.

De Roparun start in de nacht van zaterdag op zondag om 0.00 uur in Parijs, waarna de lopers maandagmiddag op de Coolsingel in Rotterdam worden verwacht. Er wordt met de ruin 500 kilometer lange estafetteloop geld opgehaald voor mensen met kanker. Onder het nummer 284 doet het team van de Texelrunners mee.


Iets meer klachten

Er zijn bij de gemeente in 2013 iets meer klachten binnen gekomen dan het jaar daarvoor. Kwamen er in 2013 nog 27 klachten binnen, dit jaar waren dat er 34. Er was ook positief nieuws: de klachten werden sneller afgehandeld.

De klachten werden in 2013 afgehandeld binnen de termijn van zes weken. In de helft van de gevallen werden de indieners van de klacht in het gelijk gesteld. Negen hiervan hadden betrekking op een onjuiste handelswijze of het niet correct uitvoeren van werk.