Architecten Pepijn Godefroy en Jurgen van der Ploeg in het paviljoen van Texel.
Architecten Pepijn Godefroy en Jurgen van der Ploeg in het paviljoen van Texel. Foto: Jeroen van Hattum

Texels paviljoen op Internationale Architectuur Biënnale geopend

Texel heeft tot en met zondag 24 augustus een eigen paviljoen op de Internationale Architectuur Biƫnnale die donderdag in Rotterdam is begonnen.

Het paviljoen is een tastbaar resultaat van het project Planet Texel dat ongeveer een jaar geleden van start ging op het eiland. Het Texelse paviljoen is gevestigd op de benedenverdieping van de Rotterdamse Kunsthal waar de zesde editie van de tweejaarlijkse manifestatie op gebied van architectuur wordt gehouden.

De expositie staat in het teken van de vraag hoe wereldwijde milieuproblemen kunnen worden opgelost. Daarbij wordt uitgegaan van de gedachte dat grote steden hun natuurlijke omgeving moeten aanspreken. In het Texelse paviljoen wordt getoond hoe een gemeenschap praktisch met zijn natuurlijke omgeving kan omgaan.

Te zien zijn de vergezichten op de toekomst die Jurgen van der Ploeg en Pepijn Godefroy van de bureaus FARO en La4sale samen met Texelse organisaties opstelden. Meer over Texel op de Internationale Architectuur Biƫnnale op pagina 5.