PvdA wil uitleg over vertraging

bij raadsbesluit kunstgrasveld

De PvdA wil volgende week woensdag uitleg van wethouder Hennie Huisman over de stand van zaken rond een kunstgrasveld bij Texel'94.

Volgens de partij wordt het raadsbesluit van 19 februari over het kunstgrasveld tot nu toe anders uitgevoerd dan beoogd. Volgens dat besluit had het college vóór 1 mei met Texel'94 tot een overeenkomst moeten komen, waarbij gekeken zou worden naar alle variabelen (rente, aanlegkosten en afschrijftermijn) en waarbij ruim zou worden omgegaan met de zogeheten 70/30-regeling voor de kosten. Het college zou de raad ook moeten informeren over de (financiële) uitkomst.

Wethouder Huisman liet recent aan PvdA-raadslid Dries Veltkamp weten dat het eind mei in plaats van 1 mei zou worden. Kort daarna volgde een e-mail dat de raad vermoedelijk in augustus een advies van het college krijgt voorgelegd. Onderzoek naar de cultuurtechnische staat van de grasvelden wordt aangehaald als reden waarom het langer duurt. Dat onderzoek is onderdeel van een businesscase die voor het beoogde kunstgrasveld is opgezet. Daarin worden kosten en baten tegen elkaar afgewogen.

De PvdA, voorvechter van een kunstgrasveld, toont zich in een brief niet gelukkig met de situatie. Het raadsbesluit rept volgens de partij niet over een onderzoek naar de cultuurtechnische staat. 'En er wordt al helemaal niet gevraagd om een extern bureau een businesscase te laten opstellen om de haalbaarheid van een kunstgrasveld te onderzoeken.'

De sociaaldemocraten willen horen waarom de raad niet actief is geïnformeerd toen bleek dat de beloofde planning niet zou worden gehaald. De PvdA wil ook horen waarom gekozen is voor extern onderzoek naar de haalbaarheid, terwijl de raad daar niet om had gevraagd. Volgens de partij is er geen aandacht geschonken aan de urgentie om voor het seizoen 2014-2015 een kunstgrasveld gerealiseerd te hebben.