Texels landschap

In galerie Tusse de banke aan de Groeneplaats in Den Burg is van 24 mei tot en met 6 juni werk van Ricky Jansen en Magda Brommersma te bewonderen. Jansen haalt inspiratie uit het Texelse landschap, Brommersma haar werk staat dicht bij de natuur.

Jansen (1958) maakt voornamelijk keramische objecten en bronzen sculpturen. Verschillende stookprocessen , glazuren , oxides, soms in combinatie met raku zorgen voor een verrassend effect. De bronzen sculpturen, allen vrouwen, onderscheiden zich door de dynamiek van bewegende lijnen.Inspiratie haalt Jansen uit het Texelse landschap, de eeuwige wind, de zee en de vogels. Het werk van Magda Brommersma van Zadelhoff(1952) straalt energie uit. Zij schildert hoofdzakelijk met acryl en gebruikt voornamelijk het paletmes en haar handen. Kwasten komen er nauwelijks aan te pas. Haar stijl is verrassend en staat dicht bij de natuur, waaruit zij ook haar inspiratie haalt. Galerie tusse de banke is dagelijks geopend van 11.00 - 17.00 uur.


Gerrit Terwindt

Gerrit Terwindt zal zondag 1 juni in de kerk van De Waal zingen en zichzelf daarbij begeleiden op de gitaar.Aanvangsttijd 10.00 uur.