Voorlichting bevallen

De afdeling Vrouw en Kind van het Gemini Ziekenhuis in Den Helder houdt donderdag 26 juni een voorlichtingsavond over bevallen in het Gemini.

De bijeenkomst is bestemd voor vrouwen en hun partners. Hij wordt gehouden in de Zr. Kueterzaal van het ziekenhuis. De bijeenkomst duurt van 19.00 tot 21.00 uur. De zaal is open vanaf 18.30 uur.

Gynaecologen vertellen hoe zij de zwangerschap en de bevalling begeleiden. Een verpleegkundige vertelt over de gang van zaken op de verloskamers en de kraamafdeling. Een van de kinderartsen legt uit wanneer de pasgeborene op de couveuseafdeling moet worden opgenomen. Daarnaast vertelt een verloskundige over de thuisbevalling en de poliklinische bevalling. Daarnaast staat een rondleiding over de verloskamers (mits mogelijk) en de couveuseafdeling op het programma.

Volgens het Gemini is de avond is zinvol voor alle vrouwen die zwanger zijn, omdat een geplande thuisbevalling ook iin het ziekenhuis eindigen. 'Dan is het prettig als de aanstaande ouders weten wat er gaat gebeuren.' Belangstellenden kunnen zich op werkdagen, tijdens kantooruren, aanmelden bij het Patiëntenservicebureau van het Gemini Ziekenhuis, tel. (0223) 69 63 46, e-mail: psb@gemini-ziekenhuis.nl.