Texel'94-speler Ralph Slik in actie tegen Fortuna Wormerveel.
Texel'94-speler Ralph Slik in actie tegen Fortuna Wormerveel. Foto: Willem Sangers

Fortuna te sterk voor Texel '94

Texel'94 kwam er zondag in de return uit tegen Fortuna Wormerveer geen moment aan te pas. De groenzwarten gingen met 5-0 de bietenbrug op.

De thuisploeg was op alle fronten heer en meester. Al na acht minuten keken de eilanders tegen een 1-0 achterstand aan. Het leek of de manen van trainer Marcel Ris nog niet bij de wekker waren. Het was alles Fortuna dat de klok sloeg. In de 17e minuut viel alweer de 2-0. Keeper Alexander Smit beoordeelde de verre trap van een der Fortunaspelers enigszins verkeerd. De spits van de thuisclub was directer en de uit zijn doel gelopen Texelse keeper had het nakijken.

Het leek op een flinke afstraffing voor de Texelaars uit te lopen. Het laatste kwartier luwde de Fortunastorm enige mate. De eilanders kwamen in deze fase tot enkele uitvallen. Maar in de 50e minuut van de tweede helft viel toch de 3-0.De gastheren bleven verreweg de bovenliggende partij. Toen ruim tien minuten later de 4-0 viel, was de strijd helemaal beslist. Texel '94 lag er definitief uit. De 5-0 was slechts voor de statistiek. Een kwartier voor afloop kwamen Joren Bakker en Marko Koorn nog in de ploeg. Maar ook zij konden de malaise niet veranderen.

Eilandschutters

Handboogschutter Gert-Jan Schoorl heeft zondag 25 mei als enige Eilandschutter deelgenomen aan het NK 25m 1pijl, gehouden bij HBV LandmansUnie in Schijndel. Hij kwam uit in de eerste (hoogste) klasse Heren Masters Recurve.

Het NK bestaat uit 2 rondes van 25x 1 pijl op 25m. De wedstrijd vond plaats op een grote buitenbaan met 36 doelen. Voor het NK hadden zich in deze hoogste klasse 24 deelnemers uit het hele land geplaatst. Schoorl schoot constant, haalde in de eerst ronde 227 punten, in de tweede ronde 226 (gem.9,0). Dit resulteerde in de negende plaats in het NK-eindklassement.