Leden in actie tijdens het toernooi van Jeu de Boules Den  Burg.
Leden in actie tijdens het toernooi van Jeu de Boules Den Burg. Foto: Jeu de Boules Den Burg

Van de Vis wint Odysseus

Louis van der Vis heeft afgelopen weekend het eerste ledentoernooi van Jeu de Boulesclub Den Burg gewonnen. Op 5 juli wordt het Texels kampioenschap jeu de boules gehouden.

Aan het toernooi deden 34 leden mee, Van der Vis won met 26 punten. Tweede werd Gerrie Jurjens, die 22 punten behaalde. De derde plaats ging naar Wil Pijper (20). Jurjens was tevens beste dame en werd verrast met een bos bloemen. De middag werd, zoals gebruikelijk, feestelijk afgesloten. De finale van het tweede ledentoernooi vind plaats op zaterdag 21 juni.

De club houdt zaterdag 5 juli het open Texels kampioenschap, waarvoor maximaal 32 koppels zich kunnen inschrijven. Inschrijven kan tot 22 juni.

Odysseus is een multifunctioneel Schietsportcentrum voor allerlei activiteiten.

Sportschutters Texel schieten op maandag- dinsdag en vrijdagavond, dit is tevens de jeugd avond, en op de zondagmiddag. De dinsdag- en vrijdagavond zijn de clubavonden van de Eilandschutters. Zondagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur is er schieten voor de jeugd. Dan zijn ook de trainers aanwezig. Artsenlaboratorium (bloedprikken) maandag, donderdag en vrijdag, de Modelspoorclub op dinsdag en donderdag, Dansclub Oude Dansen op woensdagavond, de bloedbank vier maal per jaar en tal van andere activiteiten. Beide verenigingen zijn trots op hun verenigingsgebouw, waar zij hun sport kunnen uitoefenen en wat kunnen betekenen voor de maatschappij.