Het damesteam van Tevoko, dit weekend in actie op het Buitentoernooi.
Het damesteam van Tevoko, dit weekend in actie op het Buitentoernooi. Foto: André van der Vliet

Festivalsfeer op Buitentoernooi

Een prima stemming op Het Vierkante Stuk aan de Ploegelanderweg in de Dennen, waar zaterdag en zondag het Buitentoernooi van Tevoko werd gehouden.

'Gezellig, niet te groot, maar wel teams op het eigen niveau waardoor er een leuke competitie is', vertelt volleyballer Erik Riddersma van herenteam VC Primo uit Eindhoven. De Brabanders zijn gekomen met een heren- (Primoveer) en een vrouwenteam (Primadonna's) en twaalf kinderen. Een groep van bijna dertig mensen. 'We zijn vrijdagavond gekomen en kamperen op Woutershok. We komen hier al een jaartje of twaalf, dertien, een traditie dus. We hebben meegemaakt dat we in een modderpoel speelden, maar dit weekend is het prachtig weer. We bezoeken elk jaar twee toernooien, het Buitentoernooi en Zoutelanden. Texel omdat het altijd zo leuk is. We hebben zeven wedstrijden gespeeld in twee dagen en hopen als tweede te eindigen.' Riddersma is één van de duizend tot twaalfhonderd volleyballers en hun aanhang op het Buitentoernooi. Op Vierkante Stuk is het een drukte van belang. Er heerst een ontspannen sfeer, beetje festivalachtig, gezellig keuvelend aan picknicktafels of ergens op het grasveld, genietend van de zon. En natuurlijk wordt er gevolleybald, op één van de vele veldjes op het terrein. De indeling is wat veranderd, het versteende en stoffige parkeerterrein heeft plaatsgemaakt voor een grasveldje, de beplanting is aangepast, zodat er wat meer doorkijkjes zijn. Staatsbosbeheer krijgt de complimenten, ook omdat bij de aanleg van de leidingen rekening is gehouden met het toernooi. Uit dank heeft Tevoko een speciaal potje gemaakt, waarin deelnemers hun bijdrage voor SBB kunnen doneren. Het toernooi verliep naar wens, wel viel er één stevige blessure te betreuren, een gebroken been bij een speelster van Delfts Blauw. Jan Joosten is benoemd tot erelid van Tevoko, dankzij niet aflatende inzet en trouw aan Tevoko en het Buitentoernooi. Lid vanaf het eerste uur en daarvoor al volleyballend actief bij de voorgaande club. Bij het Buitentoernooi vooral gekend als aanvoerder van het Opbouwteam Kobeko en tekenaar van de plattegronden.

Teams uit het hele land traden tegen elkaar aan, er werd gespeeld in achttien poules. Van de 140 deelnemende teams kwamen er 25 van Texel. Ze presteerden dit jaar opvallend goed: Dames 3e kl. C Nr. 2: Moorman & De Boer; nr. 3: Niks zeggen, stom kieken Dames 3e kl. B Nr. 1: Vooruyt Dames 3e kl. A Nr. 1: Expotise Dames mix 1e/2e kl. Nr. 1: Smash '68 1 Dames 3e divisie Nr. 1: Still going strong dames 1 Tevoko - Heren 3e kl. C Nr. 2: Parkeerwachters Heren 3e kl. B Nr. 3: Jumbo Heren 3e kl. A Nr. 1: Dio-Dorant Heren 2e kl.