Duurzame Dinsdag

De organisatie van Duurzame Dinsdag op 2 september roept lezers met een idee om de samenleving te verduurzamen op dit in te zenden.

Duurzame Dinsdag verzamelt al vijftien jaar duurzame ideeën uit de samenleving én brengt ze naar de politiek. De ideeën worden gebundeld in de Duurzame Dinsdag koffer. Indienen kan tot 1 juni op www.duurzamedinsdag.nl. Alle ideeën op het gebied van voeding, wonen, energie, mobiliteit, natuur en biodiversiteit zijn welkom. Iedereen kan meedoen. Op 2 september wordt de Duurzame Dinsdag koffer, in de Oude zaal van de Tweede Kamer, overhandigd aan staatssecretaris Mansveld.

Deelnemers maken kans op een 'duurzame date' binnen de eigen regio. Op die manier worden ideeënmakers en experts bij elkaar gebracht. Het doel is om opvallende, innovatieve initiatieven uit de regio er uit te lichten en verder te helpen met persoonlijk advies van experts. Een idee van Duurzame Dinsdag dat eerder succes oogstte is dat van Texelaar Jacco Boersen, die een robotwagen bedacht waarmee met UV-licht op natuurvriendelijke en betaalbare wijze schimmels in aardbeien en andere tuinbouwgewassen succesvol kunnen worden bestreden. Het UV-licht moet elke dag worden toegediend en dat is erg tijdrovend. Boersen won er de Duurzame Dinsdagprijs mee.