Sfeervol toernooi Eilandschutters

Handboogschutters uit heel het land deden zondag op fort De Schans mee aan het Schanstoernooi van de Eilandschutters.

De schutters werden ontvangen met doedelzakmuziek door Johan Tromp. Op het fort waren 24 doelen uitgezet, de schutters liepen in groepjes twee ronden. Er waren doelen waarbij over het water moest worden geschoten, bij anderen stond het blazoen lager dan de schutter, zodat naar beneden moest worden geschoten. Aan het eind van de dag bleek dat de Eilandschutters zich goed hadden geweerd en dat een aantal prijzen op het eiland bleef.

Uitslagen: Heren: 1.Gert-Jan Schoorl (607 punten), 2.Johan Tromp (600), 3.Jan de Goede (550). Dames: 1.Saskia Huibregtse (495), 2.Anna Naber met (490), 3.Marika van de Loo met (401). Jeugd: 1.Patrick Buitenhuis (431), 2.Lisette Kampstra met (378), 3.Maya Oxener met (245).


Jeugdgolf

Het eerste jeugdteam van golfclub De Texelse won zondag met 9-3 de eerste competitiewedstrijd van het seizoen.

Het team, dat onder leiding staat van Jan van Wijk, bestaat uit Annabel Groothuis, Mike van der Haas, Laurens Groothuis en Thomas Wassenaar en komt uit in de tweede klasse, het één na hoogste niveau. Tegenstander was Zeewolde. In de ochtend wonnen Wassenaar en Sjoerd Koopman hun foursome, Mike van der Haas en Laurens Groothuis hadden het lastiger en verloren na een spannende wedstrijd hun partij op de 18de hole. Koopman, die in verband met examens mocht invallen, won met 2 up zijn singlepartij en ook Van der Haas en Wassenaar wisten hun partij te winnen. Laurens Groothuis wist na ruime achterstand terug te komen in de wedstrijd, maar verloor op de 18de hole. Volgende week speelt De Texelse in Spaarnwoude tegen het sterke team van De Westfriese.


Jubilaris

Willem Beerling werd maandag gehuldigd tijdens de jaarvergadering van Modelvliegclub Texel. De club bestaat 25 jaar en al die tijd is Beerling, een van de oprichters, betrokken als secretaris/penningmeester. Mede door zijn inbreng is de schapenweide aan de Westerweg veranderd in een mooi vliegveldje met veiligheidsnetten en een goede accommodatie, voorzien van electra, wateraansluiting en een toilet. Van voorzitter Ben Gieze kreeg Beerling bloemen en een cadeaubon.