Proef Openbaar Vervoer blijft in nieuw akkoord in het midden

VVD, PvdA en Texel 2010 houden zich in het nieuwe samenwerkingsakkoord 'Samen Zelfstandig' vooralsnog in het midden over de pilot Openbaar Vervoer.

De pilot wordt in een paar regels benoemd. Gesteld wordt dat het 'ook een wezenlijk onderdeel van het thema mobiliteit is'. Daarnaast zeggen de partijen zich te blijven inzetten 'op behoud van goede en betaalbare verbindingen voor Texelaar en toerist'.

Opgemerkt wordt dat de gemeenteraad dit jaar een besluit over de pilot zal nemen en dat is onderweg. Het sinds woensdag oude college presenteerde vorige week een collegevoorstel aan de raad om in te stemmen met de pilot. Voorgesteld wordt met behulp van subsidie van de provincie geld beschikbaar te stellen voor het opzetten van een regiecentrale die de spil moet worden in het nieuwe openbaar vervoerssysteem.

VVD, PvdA en Texel 2010 stellen in het akkoord het Texelvignet samen met VVV en TOP verder te willen ontwikkelen tot een vignet dat mensen willen hebben ('een must-have'), maar dat mensen ook zonder Texelvignet moeten kunnen blijven parkeren.

Op gebied van sport moet dit jaar een besluit vallen over renovatie of nieuwbouw van de sporthallen in Den Burg. De partijen zetten in op een totaalplan voor binnensporten, zodat die de komende decennia zo efficiƫnt mogelijk 'onder dak' worden gebracht.

Voor groot onderhoud van en grote nieuwe investeringen in clubaccommodaties willen de partijen een sportaccommodatiefonds oprichten. Onderzocht moet worden hoe hoog het fonds moet worden en welke voorwaarden eraan gekoppeld moeten worden. Bedoeling is zo accommodaties samen met verenigingen te onderhouden. De clubs moeten zelf zorgen voor onderhoud.

Er wordt ook ingezet op een betere ondersteuning van en medewerking aan organisatoren van Texelse evenementen. Dat moet met behulp van de Evenementendesk die in wording is.