Manon, Nienke, Marrij en Roos bij het strand van paal 33.
Manon, Nienke, Marrij en Roos bij het strand van paal 33. Foto: Karen Hoedjes

Wat ik zeggen wou

TESO



Wij zijn een enorme fan van TESO en dan zal dat ook altijd blijven. Echter, de aanbesteding voor de nieuwe veerboot door TESO heeft ons toch enigszins verbaasd.
Wij hebben nog nergens gehoord of gelezen waarom de directie van TESO niet heeft gekozen voor een Nederlandse werf, bijv. die in Harlingen en dan natuurlijk met goede en gedegen onderbouwing en informatie zoals duurzaamheid, energie, prijs en kwaliteit, enz., enz.
In deze tijd hebben wij het voortdurend over het in stand houden en uitbreiden van de werkgelegenheid in Nederland en het terugdringen van de werkeloosheid.
Wij zijn zeer geinteresseerd en benieuwd naar de argumenten van de directie van TESO.

Trix en Niek Dekker,

Purmerend

Naschrift:

We vroegen TESO een reactie.

'Naast de praktische voordelen die een keuze voor een werf dichtbij brengt hadden wij als Nederlandse veerdienst, onder andere op basis van hetgeen familie Dekker stelt, een sterke voorkeur voor het bouwen in Nederland en hebben dit dus ook als zodanig meegenomen in de manier waarop wij de aanbiedingen van de werven onderling hebben gewogen. Daarin hadden we de Nederlandse werven op basis van onze voorkeur een nadrukkelijke voorsprong gegeven op de potentiële buitenlandse leveranciers. Desalniettemin bleek dat LaNaval zich dermate positief wist te onderscheiden (naar prijs, kwaliteit en relevante ervaring) dat uiteindelijk de keuze voor deze werf de meest logische was. Wij vinden het natuurlijk ook jammer dat het geen Nederlandse werf is geworden, maar het is in onze optiek als TESO het meest verstandige besluit geweest om voor scheepswerf LaNaval te kiezen. Ondanks dat in Spanje wordt gebouwd werken diverse Nederlandse bedrijven mee aan de bouw van de Texelstroom. Voor service en onderhoud van het nieuwe vlaggenschip heeft TESO zich verzekerd van een compleet netwerk van Nederlandse leveranciers, want dat is een voorwaarde om onze belangrijkste taak, de continuïteit van de veerdienst, te kunnen garanderen.'


Lezersfoto: Het is al vroeg zomer