Albert Huisman weg bij KLV

Jo-an van Vijfeijken is deze week waarnemend voorzitter van de vereniging van Kleine Logiesverstrekkers (KLV) geworden. Hij neemt de voorzittershamer over van Albert Huisman die na zeven jaar afscheid heeft genomen.

Volgens Huisman is dat lang genoeg. 'Je moet voorkomen dat je alles al een keer hebt meegemaakt. Het moet niet vanzelfsprekend zijn.'

Volgens Huisman is het ook tijd voor een nieuwe generatie bestuurders binnen de KLV. 'We hebben behoefte aan nieuw organisatorisch talent en mondige aanpakkers die willen meediscussiƫren over nieuwe ontwikkelingen.'

Een nieuwe voorzitter is er nog niet voor de KLV, waardoor Van Vijfeijken de post waarneemt naast het penningmeesterschap. Marga Harick is secretaris. Klaas Tjepkema neemt de plek van Huisman in het bestuur van het Texels Ondernemers Platform over.

De andere bestuursleden binnen de KLV zijn Petra Kikkert, Alfred Bakker en Rob Teisman. De laatste twee zijn nieuw. Janny Rozendaal heeft eveneens afscheid genomen. De KLV behartigt de belangen van circa 450 kleine logiesverstrekkers op het eiland. Het is een zelfstandige vereniging en de grootste sectie binnen TOP.