Strijd om pannakampioenschap

Op de Groeneplaats in Den Burg vindt zondag 22 juni het Texels kampioenschap panna plaats. De komende weken worden in alle dorpen voorrondes gehouden.

Het kampioenschap, georganiseerd door Sportservice Texel, wordt dit jaar voor de zesde keer gehouden. Leerlingen van de bassischolen zullen in twee leeftijdscategorieën tegen elkaar strijden, onderbouw en bovenbouw. Afhankelijk van het aantal deelnemers zullen de voorrondes ongeveer twee uur duren. Er wordt twee tegen twee gespeeld, een wedstrijd duurt maximaal drie minuten en kan eerder worden beëindigd door het maken van een panna, als de bal tussen de benen van de tegenstander door wordt gespeeld. De beste twee teams van elke voorronde plaatsen zich voor de finale op de Groeneplaats. Kinderen van de basisscholen kunnen zich op school inschrijven voor deelname aan een van de voorrondes. Die worden gehouden bij de Lubertischool in De Koog (maandag 26 mei, 14.45 uur), bij Durperhonk in De Cocksdorp maandag 2 juni, 14.45 uur), de Thijsseschool in Den Burg woensdag 4 juni, 13.30 uur), de Vliekotter in Oosterend donderdag 5 juni, 14.45 uur), de Jozefschool in Den Burg (woensdag 11 juni, 13.30 uur - deze dag is ook bedoeld voor leerlingen van Stella Maris), De Bruinvis in Oudeschild (donderdag 12 juni, 15.00 uur) en De Fontein in (maandag 16 juni, 15.00 uur - ook bedoeld voor leerlingen van De Kompas). Het kampioenschap op de Groeneplaats begint zondag 22 juni om 13.00 uur. Deelname is gratis.


Familietoernooi

Op het complex van ZDH wordt donderdag 29 mei (Hemelvaartdag) het jaarlijkse Familietoernooi gespeeld.

Aan het toernooi, dat alweer voor de 22ste keer wordt gehouden, wordt alleen deelgenomen door leden van de families Boogaard, Van Heerwaarden, Terpstra en Witte. Per team is één gastspeler toegestaan. Er wordt één poule gespeeld. scheidsrechters zijn Hans Broess en Hank Witte. De wedstrijden duren 25 minuten zonder rust, alleen bij harde wind wordt halverwege van speelhelft gewisseld. Aan het toernooi wordt zowel door dames als heren meegedaan, de minimumleeftijd is 14 jaar.

Speelschema:

13.00 u. Terpstra-Witte

13.30 u. Boogaard-Van Heerwaarden

14.00 u. Terpstra-Boogaard

14.30 u. Witte-van Heerwaarden

15.00 u. Van Heerwaarden-Terpstra

15.30 u. Witte-Boogaard

16.00 u. Prijsuitreiking