Jorieke Meijer in actie op Meelehoeve’s Burberry Brown.
Jorieke Meijer in actie op Meelehoeve’s Burberry Brown. Foto: Desiree Boon

Buitentoernooi op Vierkante Stuk

Op Het Vierkante Stuk aan de Ploeglanderweg start zaterdag 24 mei om 10.00 uur het 43ste Tevoko Buitentoernooi Volleybal. Zestig dames- en tachtig herenteams uit het hele land, waaronder 25 Texelse ploegen, strijden op 18 velden om de eer.

Het Buitentoernooi was binnen 24 uur volgeboekt. Er meldden zich 158 teams, maar er treden er 140 aan op de heringerichte velden. In de winterperiode is de verharde parkeerplaats teruggegeven aan de natuur en heeft Staatsbosbeheer in goed overleg met Tevoko de inrichting van de speelweide aangepast. Voor de gebruikelijke 18 speelvelden is volop ruimte en er zijn volop zonnige plekjes voor de deelnemers. Voor het gemak speelt een team alle zeven wedstrijden op hetzelfde veld. Ook het terras van de door Tevoko verzorgde koek en zopie ligt in de zon. Hier vindt ook de verkiezing van het team met het mooiste shirt of beste uitdossing plaats. Het toernooi is een trefpunt van oude bekenden uit het hele land en kent ondertussen drie generaties volleyballers. Ook het team van de oorspronkelijk organisatoren, Tevoko 70, bestaat dit jaar uit kinderen en kleinkinderen van de bedenkers van het toernooi. Met name de combinatie van fanatiek volleyballen en een gezellig eilandverblijf blijft de deelnemers enthousiasmeren voor een weekendje 'Texelbeleving'. Kampeerden deelnemers vroeger vrijwel allemaal op De Bremakker, tegenwoordig zwermen de ca. duizend deelnemers uit over het hele eiland. Tevoko ontving steun en support van vele ondernemers, in de vorm van advertenties en materiële zaken. Het toernooi begint zaterdag en zondag om 10.00 uur. Er wordt op 18 velden zes klasses gespeeld, van derde divisie tot de derde klasse. Elk team speelt zeven wedstrijden. Zondag om 16.00 uur staat de prijsuitreiking gepland. Bezoekers zijn welkom. In het omringende bos zijn volop parkeermogelijkheden. Op de Ploeglanderweg is éénrichtingsverkeer ingesteld vanaf de Rozendijk. Naast aantrekkelijk volleybal kan iedereen genieten van de gezelligheid, een luchtkussen en schminkactiviteit voor de kinderen.


Jeugdgolfbrevet

Acht leden van de golfclub hebben deze week hun jeugdgolfbrevet gehaald. Dit is door de NGF in het leven geroepen om jeugd in staat te stellen binnen twee jaar een baanpermissie te behalen. De geslaagden zijn: Birdie: Aron Zeeman, Mats Werkman, Merijn Fokkens, Elise Witte, Jarno Witte. Eagle: Olivier Langendam, Sven Grobben, Anne van Diepen.