Horeca in Hollebol
mag niet uitbreiden

B en w willen niet dat de bovenverdieping van cultuurcentrum De Hollebol aan de Parkstraat in Den Burg mede voor horecadoeleinden wordt gebruikt. De vergunning die eigenaar Jook Nauta daarvoor had gevraagd is geweigerd.

In de huidige situatie is sprake van een cultuurcentrum met ondersteunende horeca, wat mogelijk is gemaakt via een vrijstellingsprocedure. De horeca-activiteit moet daardoor beperkt blijven tot de begane grond. Uitbreiding naar de bovenverdieping wijkt volgens het college af van de vergunning. Het bedrijf moet in hoofdzaak cultuurcentrum zijn met horeca als bijzaak en niet andersom.


Klusbedrijf mag in lege boerderij

Een echtpaar uit De Koog mag wat b en w betreft een klusbedrijf en webwinkel beginnen in de boerderij Westergeest 10.

Zij kunnen gebruik maken van de regeling voor voormalige agrarische bebouwing (VAB), waarbij de bestaande agrarische bestemming wordt vervangen door een bedrijfsbestemming. Westergeest 10, nu nog eigendom van Hein Dijt, bestaat uit een met pannen gedekte stolp met woning en diverse schuren, samen ongeveer 700 vierkante meter. Een deel daarvan moet worden gesloopt want volgens de VAB-regeling mag de oppervlakte van woning plus bijgebouwen niet meer zijn dan 650 vierkante meter. Het nieuwe geheel moet er bovendien landschappelijk goed uitzien volgens een erfinrichtingsplan dat de initiatiefnemers ter goedkeuring moeten voorleggen. Het nu nog agrarische perceel is al lang niet meer in gebruik en staat sinds ruim anderhalf jaar te koop.


Gemeente verkoopt snippergrond

B en w hebben besloten twee percelen gemeentelijke grond te verkopen aan aanwonenden die het als erf en tuin mogen gebruiken. Het gaat om een stukje van 58 vierkante meter dat voor €5.858, - overgaat naar de bewoner van De Wittstraat 15 in Oudeschild en om een stuk van 100 vierkante meter dat voor €11.000, - bezit wordt van de eigenaar van Cor Bremerstraat 21 in Oosterend.