Strijd tussen een speler van Fortuna W en Tom de Lugt en Jesper Arkenbout van Texel'94. Foto: Willem Sangers

Texel'94 is onderweg naar de tweede klasse

Texle'94 heeft een belangrijke stap gezet op de weg naar de tweedeklasse. Door met 2-0 te winnen, konden de mannen van trainer Marcel Ris Fortuna W zonder punten terugsturen naar de Zaanstreek.

Keeper Alexander Smit moest al in de vierde minuut in actie komen om een treffer van de linkerspits van Fortuna W, ontstaan uit een fusie tussen WFC en QSC, te voorkomen. Texel'94 werd fel op de huid gezeten en kreeg daardoor weinig kans om goed opbouwend en verzorgd voetbal te spelen. Het eerste kwartier kregen beide teams enkele vrije trappen te nemen, die alle door de defensies onscha-

Waddentoernooi

Het jaarlijkse Waddentoernooi vindt dit jaar op Ameland plaats. Op vrijdag 23 mei en zaterdag 24 mei zullen ruim 400 sporters afkomstig van vijf Waddeneilanden de strijd met elkaar aangaan. Er staan dit jaar tien sporten op het programma: voetbal, golf, volleybal, badminton, tennis, hardlopen, darten, klaverjassen, surfen en biljarten. Het toernooi wordt vrijdag geopend met badminton en tennis, de andere sporten worden op zaterdag gespeeld. Het surfen vindt plaats bij Nes, alle andere sporten worden gespeeld in Hollum.

delijk werden gemaakt. Verder werden er door geen van beide tegenstanders echte scoringskansen gecreëerd. Texel'94 kroop omstreeks de 28ste minuut door het oog van de naald, toen een voorzet van een van de spitsen van Fortuna W rakelings buiten bereik van doelman Smit over het doel werd gekopt. Na 35 minuten spelen werd Pim de Lugt een metertje buiten het vijandelijke strafschopgebied gehaakt. Pieterjan Eelman belastte zich met de toegekende vrije trap en wist met een zuiver hard ingeschoten zwabberende effectvolle bal de keeper van Fortuna W te verrassen en 1-0 op het scorebord te brengen. Een verdiend punt, maar Texel'94 liet in het vervolg meerdere kansen liggen om de score uit te breiden. Zo waren zowel Steffan Vlaming als Lesley Koning dicht bij een tweede treffer. In de slotfase van de eerste helft schoot Fortuna W nog eens naast het doel van keeper Smit. Vlak na de rust vloog een schot van Pim de Lugt over het vijandelijke doel, maar Lesley Koning schoot kort hierna een afvallende bal onhoudbaar voor de keeper in de hoek van het doel van Fortuna W en bracht de stand daarmee op 2-0. Een grabbelende keeper Smit wist daarop in een hachelijke situatie voor het doel van Texle'94 de nul te behouden. Hierop kreeg Texel'94 legio opgelegde kansen die niet werden benut. Onzorgvuldigheid als deze zou het team volgende week in de return in Wormerveer wel eens kunnen opbreken. Een kwartier voor het eind van de wedstrijd mocht Joren Bakker de plaats innemen van Steffan Vlaming en in de 84ste minuut mocht Patrick Nieboer de tijd volmaken voor Pieterjan Eelman. Lesley Koning miste in de 84ste minuut een droomkans voor een verlaten doel en zijn te slappe inzet werd door een verdediger van de doellijn gehaald. Volgende week rijden er één of meer supportersbussen naar Wormerveer om daar de wedstrijd bij te wonen en de spelers aan te moedigen. Supporters die mee willen, kunnen zich tot vrijdag opgeven bij Wim Koorn, tel. 06-53692876 of 317152, e-mailadres info@texel94.nl. De bussen vertrekken om 11.30 uur vanaf sportcomplex Zuid.