Oorkonde voor radio

Radio Texel heeft een gemeentelijke oorkonde voor het 25-jarig jubileum gehad.

Wethouder Eric Hercules kwam zaterdag langs in de studio van de lokale omroep om de oorkonde te overhandigen. De gemeente toonde daarmee waardering voor de programma's en de inzet van de vrijwillige medewerkers.

Volgens de gemeente wordt de lokale omroep, opgericht op 13 mei 1989, in veel Texelse huishoudens beluisterd, doet Radio Texel aan goede informatievoorziening en laat de omroep van zich horen bij grote evenementen als de Ronde om Texel of de Wampex (thans de Waanzin).

De oorkonde was een slotstuk aan een jubileumuitzending die een week duurde. De radio nam daarin afscheid van negen medewerkers en verwelkomde ook negen nieuwe medewerkers.

Het programma Sportlokaal werd zondagmiddag verrast met een terugkeer van de Wampex. Voormalig organisatoren André van der Vliet en Kees-Jaap Harting hadden speciaal voor de vertrekkende Gerrit Verhoeven een nieuwe Wampex-opdracht. Aan de hand van foto's van zichzelf moest Verhoeven raden waar hij de afgelopen jaren allemaal was geweest voor de jaarlijkse live-uitzendingen van de Wampex. Het benoemen was niet zomaar: tijdens de Wampex moest Verhoeven er altijd op bedacht zijn dat hij op dc radio juist niet vertelde waar hij was.