Bouw Waaldereind weer stap dichterbij

De uitvoering van het project Waaldereind, dat voorziet in de bouw van een nieuwe Welkoopwinkel, een supermarkt en 21 woningen aan de Waalderstraat, is weer een stap dichterbij gekomen.

Deze week besloot het college van b en w in te stemmen met de hogere waarde Wet Geluidhinder en de koopovereenkomst met de stichting Woontij te bekrachtigen. Daarnaast wil het college de raad voorstellen het bestemmingsplan Waaldereind ongewijzigd vast te stellen. De omgevingsvergunning kan pas worden verleend als de raad het bestemmingsplan heeft goedgekeurd en de provincie in staat is gesteld hier een reactie op te geven.


Besparing GGD

Door het positieve resultaat van GGD Hollands Noorden, die blijkt uit de door het college van b en w aan de raad voorgelegde jaarstukken, kunnen de oprijzen die de gemeente Texel aan de GGD betaalt, volgend jaar nagenoeg gelijk blijven. In totaal draagt de gemeente zon €421.000,- bij. Het werk van de GGD spitst zich toe op de beleidsterreinen jeugd, kwetsbare burgers, bestrijding van infectieziekten en onderzoek en preventie.