Schuur aan Achterom wordt afgebroken

De vervallen schuur aan het Achterom in Den Burg zal worden afgebroken. Het pand is eigendom van de gemeente en heeft geen functie meer.

Het afbreken van de voormalige garagebox zal de toegang tot de achtergelegen Notaristuin ten goed komen, waardoor dit park een meer open karakter zal krijgen. Dit zal volgens de gemeente bijdragen aan de levendigheid van het park en de omgeving. De aanwonenden zullen binnenkort worden benaderd over de verdere invulling van het park, waarbij zoveel mogelijk rekening zal worden gehouden met hun wensen en het woongenot. Wethouder Hercules, die als aanwonende betrokken is bij de sloop en de herinrichting van het park, hield zoch buiten de discussie en onthield zich van stemming.


Monumenten

Het jaarverslag van de gemeentelijke monumentencommissie wordt op aanraden van het college ongewijzigd voorgelegd aan de gemeenteraad. De commissie heeft in 2013 advies uitgebracht over het actualiseren van de gemeentelijke monumentenlijst en nieuwe bestemmingsplannen. Als voorbeeld wordt onder meer de kerktoren van De Koog genoemd.