De majorettes, hier in hun nieuwe pakjes, verzorgen meerdere optredens.
De majorettes, hier in hun nieuwe pakjes, verzorgen meerdere optredens. Foto: Excelsior

Tromgeroffel en dans op dorpsplein De Koog

Malletband Excelsior luistert met majorettes maandag 19 mei en 16 juni het Koger centrum op met muziek en optredens. Voorafgegaan door marsmuziek en show in de Dorpsstraat verzorgen zij om 19.15 uur een gevarieerd programma op het dorpsplein.

Het muzikale evenement is onderdeel van een meer uitgebreide programmering in het voor, hoofd en naseizoen van De Koog. Dit is een initiatief van De Koog Ondernemersvereniging in samenwerking met Puur zsa zsa zsu Eventmanagement. Andere voorbeelden zijn het Street Art Festival (vervolg eind mei), de Food & Fashion tour, De Flip Flop Run en het WIND Festival.

Komende maandag marcheren slagwerkers en majorettes door de Koger Dorpsstraat. Aansluitend speelt de Malletband, onderdeel van muziekvereniging Excelsior en vroeger bekend als de drum- en percussieband, herkenbare nummers. Onder meer enkele stukken uit het concert 'Excelsior goes America' dat in maart in de Bijenkorf werd gegeven.

De percussieband heeft de naam Malletband aangenomen omdat ze zich toespitsen op muziek met marimba's, xylofoons en bells die de melodie dragen, ritmische begeleid met allerlei andere slagwerkinstrumenten. Bert Kemper is instructeur en dirigent en heeft de muzikale leiding van het muzikale gezelschap. Tine Jongerden neemt de taak van tamboer-maître op zich en leidt samen met Helga Bouwmeester de majorette-shows.

Behalve 19 mei staan er nog meer optredens op de kalender. Op 2 juni om 19.00 uur zijn er buitenoptredens bij De Gollards, op 5 juni om 19.00 aan de Elemert bij de intocht van de Avondvierdaagse, op 16 juni in De Koog en op 30 juni bij de rondgang en het zomeravondconcert met het orkest van Excelsior in Oosterend, bij de muzieknis. Iedereen is welkom de optredens te bekijken.


Jeugdsportpas

voor kinderen

Voor basisschoolkinderen uit groep 6, 7 en 8 gaat vanaf dinsdag 27 mei de Jeugdsportpas van start.

Vier sportaanbieders geven in de periode van 27 mei tot 20 juni 2014 een kennismakingscursus aan van vier lessen. Eén sportaanbieder biedt een eenmalige cursus van één uur aan. Doel van de kennismaking is kinderen een zo breed mogelijke sportoriëntatie aan te bieden en de drempel naar de sport te verlagen. Deelname kost slechts vijf euro per sport en is geheel vrijblijvend. Kinderen kunnen na afloop van de kennismaking natuurlijk lid worden van de club, maar dat is niet het doel op zich. De kinderen kunnen in deze periode kiezen uit tennis bij tennisvereniging Deuce, handbal bij handbalvereniging Texel en Kids Krav Maga (zelfverdediging, weerbaarheidstraining voor kinderen) bij Budokai Texel. Deze drie sporten vinden plaats in Den Burg. Daarnaast kunnen kinderen kennismaken met golf op de golfbaan de Texelse in De Cocksdorp en er wordt een eenmalige cursus golfsurfen van een uur aangeboden door Surfschool Foamball in De Koog. Om mee te doen met golfsurfen moeten kinderen in het bezit zijn van een zwemdiploma. Kinderen kunnen zich tot 22 mei opgeven met de briefjes die op school zijn uitgereikt of via Sportservice Texel 322815 of sportservicetexel@texel.com.