Texelse wijkverpleegkundigen van  Zorghulp.
Texelse wijkverpleegkundigen van Zorghulp. Foto: Cor de Wolf

Bloemen voor dames Zorghulp

Als het over de zorg gaat, dan is de teneur van de berichten vaak letterlijk zorgelijk. Maar er is ook positief nieuws. Zoals maandag, de Dag van de Verpleging, toen wijkverpleegkundigen van Zorghulp werden verrast op een bloemetje. Ze hadden met succes de cursus Omgaan met dementie gevolgd.

Op de cursus, gegeven door Stichting Geriant, was er aandacht voor delier, dementie, gedrag en omgang, juridische aspecten en ouder worden algemeen. Zorghulp is nu vijf jaar actief op Texel. In die periode is de zorgploeg van vijf medewerkers gegroeid naar tien. 'Een groeiende gemotiveerde Zorgploeg met BIG-geregistreerde wijkverpleegkundigen, voor kwaliteit op maat en vergoed door de verzekering', aldus Zorghulp. Zorghulp op Texel is sinds kort uitgebreid met Huishoudelijke Zorg, wie over een indicatie beschikt kan dus ook gebruik maken van de diensten van Zorghulp.

Op de foto vlnr: staand Natalie van der Berg, Andrea de Vries, Gerda Stapersma en Erna Drijver. Zittend: Nettie den Brok en Jaquelien Aarts. Ontbrekend op de foto Jans Visser, Jacomien Witte, Miriam Kok, Ilse Bonne en Grietje Huisman.