Anders bekeken

Beschuit met muisjes

Mies doet al jaren haar best, ze gaat alle dagen op jacht en vangt de lekkerste muizen, zo trots als ze is, legt ze de dooie prooien op de mat bij de achterdeur.

Ik ben niet gek op muizen, nee griezel ervan, ga met een boog de andere kant op maar... prijs Mies de hemel in als ze weer een buit heeft weten te bemachtigen. Ze heeft een beetje een scheef koppie, maar dat weerhield de vriendjes niet om haar het hof te maken. Regelmatig kwam er een mooie rode bomenklimmer in de achtertuin, als Mies een goede bui had maakte ze een praatje, maar verkering… nee.

Prachtige serenades in de nacht, de buurvrouw werd zelfs wakker, dus ik hoopte stil op een verliefde buurjongen, hij met dat lange mooie haar. Maar nee, hij was te verlegen denk ik. Als ik hem in de tuin zag en hem riep sprong hij gauw weg door het struikgewas.

Op vrijdag was het altijd partytime, dan werd het weekend gevierd, de vriendjes kwamen op het feestmenu af, zaten gezellig met elkaar te smikkelen aan de vis.

Ja, een schuurfeest uit de polder was er niets bij. En nu is het dan zover... Mies is op Moederdag moeder geworden, wat een mooi kado.

De kraamkamer was in gereedheid gebracht, een mooie stevige doos met een lekker zacht kleed erin, af en toe ging ze erin liggen, maar op het moment suprême verkoos ze de hondenmand, de hond vertrouwt bij haar, kreeg ze drie mooie zwarte kleintjes.

Ze krioelen door de mand, vallen over elkaar heen, beklimmen moeder met de ogen dicht en zoeken naar lekkere melk. Ik heb ze maar de Daltons genoemd, het zijn kleine boeven, moeder vlucht af en toe naar buiten, dan neemt de hond de wacht over, hij likt en gromt wat, de oude opa.

Ik ga om wat lekkers naar Koot, ik kreeg indertijd een biefstuk van een lieve oude buurvrouw, nou dan moet een menu met zalm toch zeker ook kunnen? Wat mooie foto's voor in het babyalbum maak ik op mijn knietjes, zes kleine pootjes stempelen in de lucht op de witte vacht van Mies. Ik prijs haar, ze doet het goed, net zoals ze de muizen bij de achterdeur bracht, super.

U mag gerust op kraamvisite komen en de Daltons komen bewonderen, u bent van harte welkom, maar of ik beschuit met muizen heb…

Jozen