Veiligheid voorop bij volgen WK voetbal

Grote, voor iedereen zichtbare televisieschermen zijn niet toegestaan en versiering mag de hulpverlening niet in de weg zitten. De gemeente roept iedereen op tijdens het wereldkampioenschap voetbal vooral ook rekening te houden met de veiligheid.

Het WK vindt plaats tussen 12 juni en 13 juli. Mensen die er een feest van willen maken, wordt aangeraden tijdig contact op te nemen met het team Dienstverlening. Veel kleine festiviteiten kunnen met een melding volstaan, maar voor grotere evenementen kan een vergunning nodig zijn. Bijvoorbeeld bij een groot buurtfeest, als er wegen afgesloten moeten worden, bij live muziek of als er sprake is van een dichte tent met meer dan vijftig personen. Echt grote evenementen die nog niet eerder zijn aangemeld, kunnen mogelijk niet worden toegestaan. Uit het oogpunt van de openbare orde en veiligheid mogen grote schermen niet vanaf de openbare weg zichtbaar zijn. Versiering mag de hulpdiensten niet in de weg zitten. Bij het versieren van de straat dient daarom een hoogte van 4½ meter en een breedte van 3½ meter vrij te blijven. De gemeente wijst er met klem op rekening te houden met de brandveiligheid van de gebruikte versiering. Voor vragen kan contact worden opgenomen met het team Dienstverlening, tel. 140222 of gemeente@texel.nl.


Bestemmingplan

Het bestemmingsplan Oosterend is op 7 mei in werking getreden. De raad heeft het plan op 19 februari gewijzigd vastgesteld en daarna heeft het 24 maart tot en met 6 mei ter inzage gelegen. Er is geen beroep ingesteld, wat betekent dat het plan in werking is getreden en onherroepelijk is.


Zomermarkt

Het zomerseizoen voor de markt is gestart. Dit betekent dat het aantal kramen is uitgebreid.

Tijdens marktdagen geldt voor al het verkeer een inrijd- en parkeerverbod (vanaf de Elemert) op de Groeneplaats en in de Parkstraat van 6.00 uur tot na het afbreken van de markt om 15.00 uur. De rood-witte hekken die de toegang tot de markt afsluiten mogen alleen door de marktmeester verplaatst worden. Fietsen over de markt is verboden op maandag van 7.00 tot 16.00 uur, de fiets mag wel aan de hand meegenomen worden. Het seizoen duurt tot en met 27 oktober.