Yvonne Steemers
Yvonne Steemers Foto:

Wmo-adviesraad voor Texel

Texel heeft sinds 2009 een Wmo-adviesraad. De raad, die bestaat uit acht onafhankelijke burgers, geeft de gemeente gevraagd en ongevraagd advies over het beleid op gebied van de Wet maatschappelijke ondersteuning.

De Wmo-adviesraad vertegenwoordigt mensen die onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) vallen. Dit zijn bijvoorbeeld mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, jeugd, dak- en thuislozen, verslaafden, slachtoffers van huiselijk geweld, mantelzorgers en vrijwilligers.

De adviesraad is het klankbord en de gesprekspartner voor de gemeente op het gebied van de Wmo en geeft het college van burgemeester en wethouders, gevraagd en ongevraagd advies over het Wmo-beleid.Daarbij staat het perspectief van de burger of de cliƫnt voorop. Wij zijn geen klachtenbureau, maar als we signalen krijgen dat er dingen mis gaan of burgers niet de weg vinden in de voorzieningen, bespreken we dat met de wethouder of leggen we contact voor mensen.

Er komen veel nieuwe taken op de gemeente af. De Wmo-adviesraad praat en denkt actief mee met de wethouder en de ambtenaren om te zorgen dat het voor burgers die ondersteuning nodig hebben, op een goede manier wordt gedaan.

In 2013 hebben we adviezen gegeven over het nieuwe beleid dat door de vier gemeenten in de Kop van Noord-Holland samen is ontwikkeld om zich voor te bereiden op de veranderingen.

Om ons werk goed te doen, willen we weten wat er leeft en van burgers van Texel horen wat hun ervaringen zijn. We bezoeken daarom onder andere dorpsservicepunten en brengen werkbezoeken aan instellingen op Texel.

Meer informatie kunt u vinden op de website: www.wmoadviesraadtexel.nl

U kunt daar ook vragen aan ons kwijt. Wij horen graag van u!

Yvonne Steemers,

Voorzitter Wmo-adviesraad Texel.

(FOTO YVONNE)