Het pannaveld dat Henk Brugge speciaal voor de Bobbi-dag maakte.
Het pannaveld dat Henk Brugge speciaal voor de Bobbi-dag maakte. Foto: Henk Brugge

Voetballen op vijfde Bobbi-dag

Voetballen, knutselen, lopen over een touwbrug en spelen. Het was allemaal mogelijk op de Bobbi-dag die zondag voor de vijfde keer bij Henk Brugge en Monica Maas in de tuin werd gehouden.

Ondanks de regen kwamen er 350 mensen op de dag aan de Rozendijk af. Een hoop gezinnen waren speciaal voor de Bobbi-dag naar het eiland gekomen. De dag stond deels in het teken van voetbal, omdat het nieuwste boek over het beertje Bobbi over voetballen gaat.

Brugge had voor de gelegenheid op het gras met doeken, palen en visnetten een pannaveld met twee doeltjes gemaakt. Maas liet weten dat het nieuwe boek over voetballen aan de schoonzonen te danken was. 'Zelf zouden we niet snel aan dat onderwerp hebben gedacht.' Met behulp van gejutte en aangespoelde touwen had Brugge tussen twee bomen een touwbrug gemaakt waar kinderen overheen konden klauteren.

Maas zelf was tijdens de dag aanwezig in haar atelier, zodat belangstellenden konden zien hoe ze daar aan de boeken werkt. Ouders en kinderen konden er eveneens boeken van Bobbi laten signeren en een praatje met Maas maken.