Golfers handhaven zich in tweede klasse

Het eerste herenteam van golfclub De Texelse heeft deelname in de tweede klasse veilig gesteld.

Vorig jaar promoveerde het team van de derde naar de tweede klasse, waar de tegenstand aanzienlijk groter was. Dit seizoen was het streven dan ook in deze klasse te blijven. Zondag werd in Purmerend met 14-4 verloren van De Waterlandse uit Amsterdam, maar ondanks dit verlies komen de Texelse golfers ook volgend jaar uit in de tweede klasse. Het duo Antoine Kersten en Herbert de Geer blonk ondanks de regenachtige omstandigheden uit in de dubbels en beslisten hun partij al op de veertiende hole. Onder dezelfde omstandigheden sloten Laurens Groothuis en Mike van der Haas de partij af met een gelijkspel. Kevin van Zuijlenkom en invaller Jordy Schuijl verloren. De singles werden in de regen gespeeld. Alleen Herbert de Geer behaalde een punt door zijn partij met een gelijkspel af te sluiten. De overige singles werden verloren.


Week van het bier

Taveerne De Twaaf Balcken in Den Burg is een van de ambassadeurs van de Week van het Nederlandse Bier.

Tijdens deze week, die duurt van 15 tot en met 25 mei, vinden in het hele land activiteiten plaats om het werk van de meer dan 180 Nederlandse brouwerijen onder de aandacht te brengen. De Twaalf Balcken tapt in deze week voornamelijk Nederlands bier en verzorgt twee proeverijen. Op zondag 18 mei worden acht tripels geproefd in combinatie met biertapas en op zondag 25mei worden speciale bieren gecombineerd met verschillende chocolades. Beide proeverijen worden begeleid door biersommelier Dirk Breedveld. Aanmelden is noodzakelijk en kan via tel. 312681.


Creatieve picknick

In samenwerking met Atelier Mooi Zo houdt Creatief Texel op 1 juni een 'creatieve picknick' in de Wezentuin in Den Burg.

De picknick duurt van 12.00 tot 16.00 uur en biedt verschillende workshops en optredens. Er zijn kunstenaars aan het werk en er zijn activiteiten voor kinderen. Op de binnenplaats van het Polderhuis wordt een rommelmarkt gehouden. Mensen die willen deelnemen, dienen zelf tafels en stoel kleedje mee te nemen. Aanmelden kan via tel. 06-38749013.