Afbeelding
Foto:

Hanneke 'vrijwilliger van de maand'

Omring heeft Hanneke de Leeuw (37), vrijwilliger bij de Gollards, uitgeroepen tot Vrijwilliger van de maand.

Hanneke is sinds 2007 vrijwilliger bij Omring. Voor die tijd werkte ze bij de afdeling de Krukel bij verpleeghuis Hollewal. Als vrijwilliger werkt Hanneke in de huiskamer, een onderdeel van de woongroep voor mensen met dementie. Omring: 'Hanneke is een lieve en zorgzame vrouw. Ze straalt rust uit voor de bewoners en cliënten. Ze is altijd opgewekt en zeer plichtsgetrouw.'

Natasja Beijert, activiteitenbegeleider van Gollards heeft Hanneke genomineerd voor vrijwilliger van de maand. Hanneke is een topper 'Klein van stuk, groot van daden', aldus Natasja.

In haar vrije tijd fietst ze graag. Daarnaast is ze actief in dansgroep Interdans, waar zij internationale dansen ten uitvoering brengt. De groep treedt ook regelmatig op in Hollewal en de Gollards. Ook bezoekt Hanneke graag een toneel voorstelling. Naast al het vrijwilligerswerk heeft ze zelfs nog tijd over om nog een aantal uur per week in restaurant Texelhoeve te werken.

Omring: 'Vrijwilligers zijn een onmisbare schakel in de samenleving. Wij zijn trots op al onze 2250 vrijwilligers. Wat voor iemand een ogenschijnlijk kleine moeite kan zijn, is voor iemand anders van onschatbare waarde. Er zijn prachtige voorbeelden van mensen die ongelooflijk blij zijn met de dingen die een vrijwilliger voor hen doet.'


Expositie in Tusse de Banke

Peter Meeuwisse exposeert samen met gasten Marijke Bannink, Marga Dubié en Herman Mulder van zaterdag 17 tot en met vrijdag 23 mei in galerie Tusse de Banke 2014.

Meeuwisse houdt zich voornamelijk bezig met 'De weg, dat wat op zijn pad komt'. Bij het vervaardigen van een kunstwerk op papier of doek gebruikt hij een combinatie van – meestal mannelijke – figuren, voorwerpen, symbolen en vormen. Deze worden geplaatst in een kleurrijke en ietwat vervreemdende omgeving. Belangrijke inspiratiebron in zijn werk zijn foto's en afbeeldingen uit de media. De vier kunstenaars hebben elkaar leren kennen tijdens de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Na deze opleiding hebben zij een aantal groepstentoonstellingen georganiseerd in o.a. Amsterdam, Alkmaar, Noordwijk en Sauve (Frankrijk). Zij werken gemiddeld eens in de maand samen, meestal in het atelier van Marijke Bannink in Noordwijk.

Galerie tusse de banke , Groenplaats 10 in Den Burg (Texel) is dagelijks ook op zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur.


Mantje 2 is kampioen in de eerste klasse. Het benodigde punt werd behaald in de spannende slotwedstrijd van de zaalvoetbalcompetitie in de 'broederstrijd' met Mantje 3. Gedurende de gehele competitie bleek dat beide partijen niet veel voor elkaar onder deden. Dit resulteerde in een stand waarbij Mantje 2 vóór de laatste beslissende partij 2 punten meer had dan Mantje 3. Hierdoor had Mantje 2 aan een gelijkspel genoeg. In een gelijk opgaande, spannende wedstrijd stond er uiteindelijke een 4-4 eindstand op het scorebord.

Op foto staand: Dirk Witte (coach), Joost van Heerwaarden, Melvin van Sambeek, Fedor van Elk, Jeffrey Witte, Dick Hooijschuur en Leon Zijm. Zittend: Melle Oosterhof, Bart de Graaf en Maarten Broekman