Mr OSG buigt zich over interim-rector

De medezeggenschapsraad van de OSG verwacht over een week of twee met een advies over de benoeming van interim-rector Chris van Meurs te komen.

Dat heeft Paul Krugers, voorzitter van de mr, desgevraagd laten weten. De medezeggenschapsraad is niet blij dat het college bij de benoeming van de interim aan de mr voorbij is gegaan, maar er wordt vooruit gekeken. Krugers: 'Het is zoals het is, de situatie kunnen we niet meer veranderen en er zijn excuses aangeboden.'

De komende twee weken worden gebruikt om de kwaliteit van het besluit te beoordelen en wordt ook zelf informatie ingewonnen. De mr heeft nog niet met Van Meurs gesproken.

Volgens Krugers is het voor de OSG van belang dat de dagelijkse leiding in orde is. De school kent daarvoor momenteel twee fte. Bedoeling is dat Van Meurs een functie van 0,65 fte gaat vervullen. Dat betekent dat de resterende 0,35 op een andere manier moet worden ingevuld. De politieke partijen toonden zich vorige week ontstemd dat het college (schoolbestuur) aan de mr voorbij was gegaan.