In manege Akenburg wordt 25 mei een bixiedag gehouden.
In manege Akenburg wordt 25 mei een bixiedag gehouden. Foto: Bixiedag

Heren-senioren golf worden kampioen

Met vier overwinningen op rij is Heren 2 van Golfclub De Texelse soeverein kampioen geworden in de vijfde klasse van de NGF golfcompetitie. Promotie naar de vierde klasse is daarmee een feit.

Onder slechte weersomstandigheden, voortdurende regen en stormachtige wind, hield het team van captain Gerbrand Zoetelief zich knap staande op golfclub Heiloo. Basisspeler Alain Hirschler was afwezig en tegenstander Kennemer 6, met ondermeer voormalig Olympisch hockeykampioen Floris Jan Bovelander in de gelederen, had aan een gelijk spel niet voldoende voor het kampioenschap en speelde voor de winst. De drie ochtendpartijen, met als spelvorm greensomes over negen holes, eindigden in 3-3. Gelegenheidsduo Casper Schiphorst en Abe Keijser wist de tegenstander te verslaan, terwijl Jan Blancke samen met Martijn Former gelijk speelde. Na de lunch pakte Blancke de volle winst op de 17de hole en sleepte Zoetelief een gelijk spel uit het vuur. Nadat ook Schiphorst zijn partij had gewonnen, stond er een 8-4 tussenstand op het scorebord. Onder het toeziend oog van reservespeler Rob Maaswinkel dwong Former oud-Olympiër Bovelander op de laatste holes een knap gelijkspel af waardoor het kampioenschap een feit was; 9-5. En nadat Floris-Jan Zwaag ook nog eens de dagoverwinning van 11-7 zeker stelde, kon het feest losbarsten. Het eerste heren-seniorenteam won vrijdag op de golfbaan van Nieuwediep met 13-5 van Spaarnwoude. Dit betekent dat het op een verdienstelijke derde plaats in de 4de klasse is geëeindigd. Na de greensomes in de ochtend was de stand 4-2. Hans de Beer en Wil Homan wonnen hun partij ruim en ook Leo Saal en Piet Schuijl wisten de overwinning naar zich toe te trekken. Alleen Ed Eelman en Cees Boks verloren hun partij. In de singels wist Homan noch Eelman te winnen. Wel pakte Eelman nog een punt op de laatste hole. Het is zeker een bijzondere prestatie te noemen dat het team zich weet te handhaven in deze zware klasse. Het is het tweede jaar dat het het Reyneveld-Kraakmanteam in de vierde klasse speelde; in het eerste jaar is het gelijk weer gedegradeerd. Teamcaptain Wil Homan, die het stokje dit jaar van Hans de Beer heeft overgenomen, toonde zich dan ook een tevreden mens. Het team speelt volgend seizoen waarschijnlijk in dezelfde samenstelling. Alle teams zijn hiermee aan het eind van hun competitie gekomen. Er werd nu en dan bijzonder goed gespeeld en overkantse teams maakten kennis met de uitbreiding van de golfbaan, die goed werd ontvangen.

Bixiedag

Bij manege Akenburg wordt zondag 25 mei een Bixiedag gehouden, bedoeld voor kinderen van 6 tot en met 13 jaar die met een eigen of verzorgpony wedstrijdervaring op willen doen. Deelnemers hoeven geen lid te zijn van de ponyclub. Ook jonge en onervaren kinderen kunnen meedoen. De kosten voor deelname zijn €5,- voor één proef en €10,- voor een dressuur- en een springproef. Alle deelnemers krijgen bij aanmelding meer informatie, zodat geoefend kan worden. Aanmelden kan tot uiterlijk 18 mei via tel. 06-53840054 of bixietexel@gmail.com.