Texel'94-speler Ruben Duinker aan de bal tegen Volendam.
Texel'94-speler Ruben Duinker aan de bal tegen Volendam. Foto: Willem Sangers

Zaalvoetballers niet naar finale

De zaalvoetballers van Texel'94 hebben vrijdag in Landsmeer net geen finaleplek kunnen afdwingen tegen Vedette/de Remise. De wedstrijd kon alle kanten op, maar een vrije trap in de laatste minuut zorgde voor feestvreugde bij de thuisclub.

Al vanaf de aftrap nam Texel'94 het initiatief en werd Vedette teruggezet op eigen helft. Daar kwam de thuisclub slechts sporadisch vandaan, maar stond wel zomaar op voorsprong. Een vrije trap van 12 meter afstand werd dwars door de muur geschoten en doelman Ali Smit moest kansloos toezien hoe de bal in de touwen verdween. Even later kwam Vedette voor de tweede keer dreigend opzetten. Smit kon het verdekte schot nog keren, maar moest capituleren in de rebound, waarmee de stand op 2-0 kwam. Daarop schroefde Texel'94 het tempo op, maar de ploeg was ongelukkig in de afwerking. De aansluitingstreffer kwam pas toen na dertien minuten spelen Pieter Jan Eelman zich los wist te maken van zijn bewaker en beheerst raak schoot. Op jacht naar de gelijkmaker liep Texel'94 wederom tegen een counter aan en opnieuw werd de marge verhoogd naar twee punten. Vlak voor de wissel bracht Eelman de hoop terug in de Texelse harten door prachtig uit de draai raak te schieten en de ruststand op 3-2 te bepalen. In de tweede helft was het spelbeeld lange tijd hetzelfde. Texel'94 was in het bezit van de bal en de tegenstander trok zich terug. Nadat Jesper Arkenbout na een mooie rush de stand in evenwicht bracht, kreeg Ruben Duinker de kans zijn ploeg op voorsprong te brengen. Hij faalde echter jammerlijk. De beloning kwam toen Arkenbout zijn tweede treffer liet aantekenen. Bij een stand van 3-4 nam Vedette de regie over en werd Texel'94 onder druk gezet. Lang kon de ploeg het gevaar op afstand houden, maar zes minuten voor het einde sneed de thuisclub dwars door de Texelse defensie en kwam weer op gelijke hoogte. Texel'94 probeerde nog een treffer te forceren, maar moest met lede ogen aanzien dat een directe vrije trap, gegeven in de laatste minuut, hard in de lange hoek verdween. Daarmee werd de eindstand bepaald op 5-4. Door uitgeschakeld te zijn voor de beker is het seizoen voor Texel'94, kampioen van de hoofdklasse, voorbij. Volgend seizoen komt Texel'94 uit in de topklasse A.