Ook de bezoekende teams zijn bijzonder te spreken over de Texelse golfbaan.
Ook de bezoekende teams zijn bijzonder te spreken over de Texelse golfbaan. Foto: Ed Eelman

Heren senioren 2 wint opnieuw

Op de baan van de Westfriese golfclub heeft het tweede heren-seniorenteam van de golfclub ook de laatste wedstrijd gewonnen. Tegenstander Flevoland werd met 10-8 naar huis gestuurd.

Het was met recht een flitsend einde van de competitie. Door onweer werd de wedstrijd op de helft van de middagronde gestaakt. De dubbels in de ochtend werden allemaal gelijk gespeeld, zodat de singles bepalend waren voor de einduitslag. Maar daarin zat als altijd het venijn in de staart. Jan Kager en Maricus van de Wetering verloren hun partij, Ad van Dorssen speelde gelijk. Doordat daarna Jan Mevius, Piet Bolier en Jan Bloem hun partijen wonnen, werd de eindstand 10-8. Daarmee werd de tweede plaats veilig gesteld. Met drie gewonnen partijen en nipt verlies tegen de kampioen heeft het team het beste resultaat tot nu toe behaald.

Het eerste damesteam heeft dindag nipt verloren van De Noordhollandse. Aan het begin van de wedstrijd zat het kampioenschap er nog in, maar De Noordhollandse kwam met twee zeer sterke spelers en wist de wedstrijd met 8-10 te winnen. Ook in de nieuwe opstelling, vorige week doorgevoerd na het verlies van de ochtendwedstrijden, werden door de koppels te weinig punten gescoord. Allen Lot van Schelt en Thea Bakker wisten hun partij in winst om te zetten en de club begon dus met een achterstand van 2-4 aan de singles. De altijd zeer sterk spelende Thea Bakker kon niet winnen, maar Lot van Schelt, Marijke de Beer en Carla Kager wisten hun partij in winst om te zetten. Hélène van Wijhe en Thérese de Bruijn werden vernederd door hun tegenstanders, die beiden met 9 up wonnen. Per partij zijn er twee punten te verdienen en daarmee had De Texelse het nakijken met een eindstand van 8-10. Het team is volgende week gastvrouw op de eigen baan en daarmee zit de competitie er weer op.

De dames dubbel negen speelde de laatste wedstrijd van de competitie op de baan van Heiloo tegen koploper Ooghduyne. De Texelse kreeg een forse nederlaag te verduren. Het goed spelende team van Ooghduyne won glansrijk en werd kampioen van de poule, waarin De Texelse als vierde eindigde. Gerri Bolier, Els de Ridder en Petra Keijser verloren beide negen holes. Joke Geldorp wist een punt te scoren door een gelijkspel. Marian van der Ploeg won één partij, Gerda Bloem won de tweede negen. Daarmee was de zeer magere score van 7- 29 het resultaat.