Een speler van SRC wordt geflankeerd door Hidde Struick en Bart Boogaard.
Een speler van SRC wordt geflankeerd door Hidde Struick en Bart Boogaard. Foto: Willem Sangers

ZDH eindigt met klinkende zege

ZDH heeft de competitie zondag op eigen terrein afgesloten met een fraaie zege op SRC. De Zwaluwen wonnen dankzij een uitgekiende mix van verzorgd voetbal en hard werken met 2-0. De gasten uit Schagen eindigden daardoor als derde en mogen proberen zich via de nacompetitie in één seizoen weer in de 3de klasse te spelen.

Gevrijwaard van degradatiezorgen speelde ZDH vrijuit. De ploeg had daarbij het geluk dat SRC, al zeker van nacompetitie, een handvol vaste krachten op de reservebank hield. Dat resulteerde al na acht minuten in de openingstreffer. Onder druk gezet verspeelde een verdediger de bal, waarna de wederom keihard werkende Jonas Leenhouts spits Jelmer Bomas in stelling bracht. Bomas bleef kalm en scoorde. Een snelle 2-0 hing in de lucht. Bomas raakte met een bekeken stiftbal eerst de paal. Even later dook hij na een bekeken pass van Bart Boogaard en een schitterende solo alleen op voor het doel. De keeper kon nog net redding brengen. Na rust bleef ZDH sterker en kansen creëren. Zo krulde Bomas de bal in de kruising, maar was de keeper alert. Een kwartier voor tijd haalde de prima spelende Jeroen Backer, voor het eerst in de basisopstelling gestart, vanaf 25 meter ineens uit. De bal ketste via de lat het veld in, waarna het voor Bomas een koud kunstje was zijn tweede doelpunt van de middag en zijn 29ste van het seizoen te maken. Even later leek Bomas op weg naar een hattrick, maar in kansrijke positie had hij net te veel tijd nodig. ZDH steeg door deze zege en de resultaten op de andere velden naar een knappe negende plaats op de eindranglijst. Na afloop waren er twee huldigingen. Eerste zette voorzitter Nico van Heerwaarden Jelmer Bomas in het zonnetje. Hij werd topscorer in de 4de klasse A. De spits kreeg een trainingsdoeltje, met opschrift op lat en palen, waarop hij met zijn tweejarig zoontje Jordi kan oefenen. Vervolgens werd afscheid genomen van Gerard Boogaard, die na vier jaar stopt als coach. ZDH werd in die periode kampioen in de 5de klasse en handhaafde zich al twee jaar keurig in de 4de klasse. Boogaard toonde zich bescheiden en benadrukte dat de goede resultaten een verdienste zijn van de hele vereniging. Als presentje kreeg hij onder meer twee kaartjes voor een Champions-Leaguewedstrijd van zijn favoriete club Feyenoord.


Anjercollecte

Vrijwilligers gaan deze week langs de deur voor de jaarlijkse Anjeractie, de collecte van het Prins Bernhard Cultuurfonds. Een derde van de opbrengst is voor de collecterende vereniging zelf.