Medewerkers van de afdeling Klantenservice van SnelStart werken met Klarina Combé aan een kunstproject.
Medewerkers van de afdeling Klantenservice van SnelStart werken met Klarina Combé aan een kunstproject. Foto: Gerard Timmerman

Kunst- en teamwerk bij helpdesk SnelStart

Medewerkers van de klantenservice van softwarebedrijf SnelStart in Oosterend blijken over onvermoede creatieve talenten te beschikken. Onder leiding van beeldend kunstenaar Klarina Combé maken ze een kunstwerk dat een plekje krijgt in hun kantoor.

Een bijzonder kunstproject waarvoor alle 36 medewerkers van de klantenservice een aandeel leveren. Deze afdeling heeft de afgelopen maanden door ongekende drukte onder hoogspanning gestaan. Als gevolg van externe oorzaken, zoals veranderingen van het betalingsverkeer (sepa) en de elektronische BTW-aangifte, maar ook aanpassingen van de software, automatisering en interne veranderingen in het bedrijf. 'Daar komt bij dat we er in ongeveer veertig dagen tijd zo'n 500 nieuwe klanten bij krijgen, we zitten nu op 49.500', vertelt Chantal Witte, manager klantenservice. Met als gevolg veel vragen van deze klanten, via de telefoontjes en mail.

Opdracht was om allemaal een plankje te beschilderen en op andere wijze creatief in te vullen. De kleuren en materialen kregen ze vorige week maandag van Klarina Combé, waarvoor midden in het bedrijf één van de ronde kantoortafels werd vrijgemaakt, waarop de medewerkers hun creativiteit konden uitleven. Aanvankelijk moest dat even op gang komen, maar toen men zich eenmaal had losgemaakt van de drukke werkzaamheden ontvouwde zich in rap tempo een kleurig palet op de tafel. 'Opdracht was dat ze met elkaar tot een goed resultaat zouden komen. Daarbij mochten ze elkaar helpen', vertelt Klarina. Het kunstproject is volgens Chantal Witte een mooie manier voor de medewerkers om na de drukke periode de zinnen wat te verzetten. 'En ook een vorm van teambuilding. Net zoals in hun werk, moeten ze het met elkaar doen.'

Het kunstproject resulteerde in bijzondere plankjes, die uiteenlopen van fantasierijke uitbeeldingen van tot een kleurrijke bloemenpracht. Overheersende kleuren zijn oranje en blauw, al dan niet toevallig de huiskleuren van SnelStart, maar ook veel groen. Nu de plankjes zijn voltooid, is het aan de beeldend kunstenaar om er een echt kunstwerk van te maken. Wat het precies gaat worden, wist Clarina vrijdag nog niet helemaal. 'Wel wordt het één groot geheel, mogelijk een landschap of een draaikolkachtige bloem.' Het kan dus nog alle kanten op. Het kunstwerk krijgt een plekje aan de wand in het kantoor van de afdeling Klantenservice. Bedoeling is dat het 5 juli klaar is, die zaterdag houdt SnelStart namelijk de open dag, waarin publiek een kijkje kan nemen in het snelgroeiende softwarebedrijf dat in 2013 een nieuwe vleugel in gebruik nam.

Chantal: 'De dag is nadrukkelijk bedoeld voor Texelaars die eens een kijkje willen nemen bij SnelStart, niet zozeer voor onze klanten, waarvan verreweg de meesten aan de overkant zitten. We hebben een prachtig bedrijf, zijn onlangs fors uitgebreid en maken een mooi product.' Bij SnelStart werken inmiddels 95 mensen, bovendien heeft het bedrijf nog een flink aantal vacatures open staan. 'We zoeken volop mensen, dit is een mooie gelegenheid om hier eens een kijkje te nemen.' Het vorig jaar uitgebreide bedrijf bij Oosterend, dat administratieve software levert aan bedrijven door heel Nederland, groeit snel. Beneden zetelen de afdelingen Marketing & Sales en de Klantenservice, de bovenverdieping is het werkterrein van IT'ers.