De brug wilde tijdelijk niet meer omlaag.
De brug wilde tijdelijk niet meer omlaag. Foto: Henk Vos

Beveiliging zet laadbrug op slot

De valbeveiliging van de laadbrug in de Helderse veerhaven heeft TESO dinsdagmiddag parten gespeeld.

Volgens TESO werd als gevolg van een ongelukkig samenspel tussen walinstallatie en schip de valbeveiliging in werking gesteld, waarna de brug niet meer bedienbaar was. De boot van half één in Den Helder kon daardoor niet worden geladen en gelost.

De boot ging vol terug naar Texel om vier technici van TESO op te halen die vervolgens in Den Helder de storing oplosten. Dat gebeurde na overleg met Rijkswaterstaat, eigenaar van de brug. Tegen half drie werd de dienstregeling hervat.

Volgens Marc Bakker, hoofd technische dienst van TESO, is de valbeveiliging vermoedelijk geactiveerd doordat de Dokter Wagemaker ze aantikte. 'Dat kan gebeuren als de boot scheef onder de brug terecht komt.' De brug liep verder geen schade op.

TESO kende dinsdagochtend eveneens een ander verloop van de dienstregeling. De laadklep van het bovendek haperde als gevolg van een lek in de hydrauliek en de boot bleef wachten op een ambulance nadat een passagier onwel was geworden. Bemanning van TESO verleende eerste hulp.

Gebruik van de nieuwe noodaanlanding in de marinehaven is volgens Bakker overwogen toen de laadbrug niet meer werkte, maar bewust niet gedaan. 'We hadden de verwachting dat de reparatie korter zou duren dan het gereedmaken van de noodaanlanding.'

Tijdens het wachten op de veerhaven in Den Helder klonk meermalen de vraag waarom de noodaanlanding niet werd aangesproken. Bakker wijst erop dat deze installatie alleen wordt gebruikt voor grootschalige incidenten die anders zouden leiden tot dagen uitval van de verbinding tussen Texel en Den Helder.

Voordat de noodaanlanding operationeel is, moet eerst met een telekraan een 45 ton wegende ton noodbrug tussen een bruggehoofd en een hefinrichting worden gehangen. Die noodbrug ligt momenteel nog in Den Helder voor een oefening, maar normaal ligt die in Lauwersoog. Bij de noodaanlanding kan verder alleen het onderdek van de boot worden gebruikt. TESO deelde gratis koffie en thee uit tijdens het wachten.