Oud-internationals Rob Rensenbrink en Johnny Rep voor het Sterrenteam.
Oud-internationals Rob Rensenbrink en Johnny Rep voor het Sterrenteam. Foto: Stichting Sterrenfietsen

John Rep Classic voor Tesselhuus

Texel kent zaterdag 17 mei voor de eerste keer de Johnny Rep Classic, een 75 kilometer lange recreatieve toertocht over het eiland.

De nieuwe klassieker is een initiatief van de Stichting Sterrenfietsen en Wielersport Texel. Sterrenfietsen is een sinds drie jaar bestaande organisatie van bekende Nederlanders die zich fietsend voor goede doelen inzetten en één van die bekende Nederlanders is oud-international Johhny Rep.

Volgens Jeroen Mantel van Sterrenfietsen was het leuk een wielerklassieker naar een voetballer te vernoemen en omdat Rep een bijzondere band met Texel heeft, kwam het eiland in beeld voor de Johnny Rep Classic. Via Wielersport Texel werden de zaken geregeld.

De start is zaterdag 17 mei om 11.00 uur bij Stayokay in Den Burg. Rep verricht het officiële startschot, waarna hij zelf ook op de fiets stapt om te gaan rijden. Volgens Mantel wordt het een recreatieve tocht en worden er geen tijden bijgehouden. Bedoeling is dat de deelnemers uiterlijk 15.00 uur terug zijn bij Stayokay waar na afloop pasta klaar staat.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de website www.johnnyrepclassic.nl. Op de dag zelf kunnen mensen zich tussen 10.00 en 11.00 uur ook nog bij Stayokay zelf inschrijven.

Deelname kost €10,- per persoon en dat gaat volledig naar het Tesselhuus in De Koog. De kosten die komen kijken bij het organiseren van de toertocht neemt Sterrenfietsen zijn voor rekening. Het hostel aan de Haffelderweg doneert per overnachting van deelnemers aan de toertocht (nacht van vrijdag op zaterdag) vijf euro aan het Tesselhuus.

Enkele bekende Nederlanders die meedoen aan de toertocht: oud-wielrenners Erik Breuking, Johan van der Velde en Gert Jakobs, snowboardster Nicolien Sauerbreij (Olympisch kampioen in Vancouver in 2008), oud-voetballer Rob Rensenbrink en acteurs/presentators Bas Muijs, Frederik Brom en Chris Tates.

Volgens Mantel van Sterrenfietsen is het de bedoeling van de Johnny Rep Classic een jaarlijks terugkerend evenement te maken. 'Dit jaar beschouwen we als vingeroefening omdat het allemaal laat tot stand is gekomen, maar de komende jaren hopen we verder te groeien.'