Texel begint warm te lopen voor optreden van Guus Meeuwis

Texel begint warm te lopen voor het concert van Guus Meeuwis dat morgenavond op de haven van Oudeschild plaatsvindt.

Het podium komt ter hoogte van het dok van Damen op het parkeerterrein te staan met voor het publiek de jachthaven op de achtergrond. Het terrein is vanaf 18.00 uur open. Om 20.15 uur begint het voorprogramma van Nielson en om 21.00 uur start het optreden van Guus Meeuwis.

Er worden zo'n 2750 mensen verwacht die een kaartje voor Groots Overzee hebben bemachtigd. Naar verwachting bestaat ongeveer de helft daarvan uit Texelaars. Inmiddels gaan er op het eiland al meerdere verhalen rond dat mensen zonder kaartje eveneens een kijkje in Oudeschild willen nemen. Zo kan er onder meer op de dijk van Zuiderwind worden gezeten.

Volgens een woordvoerder van de organisatie achter het concert zijn optreden en geluid van Meeuwis specifiek gericht op het concertterrein. 'Er komt geen geluid voor rondom het terrein.'

De organisatie verspreidde gisteren ook het bericht dat paraplu's niet op het concertterrein zijn toegestaan. Geschikte kleding wordt aangeraden. De kans bestaat dat er zaterdagavond regen valt. Volgens Ed de Bruijn van het vliegveld blijft het tot maandag wisselvallig en zit Texel in een stroming van fronten met buien.

Volgens de organisatie is het doelgericht gooien van bier verboden en kan dat leiden tot verwijdering van het concertterrein. Hetzelfde geldt voor gebruik van drugs en bovenmatig drankgebruik. 'Dan mag je buiten het terrein luisteren hoe anderen binnen een groots feest beleven.' Paraplu's, vuvuzela's en vlaggestokken worden bij de ingang in beslag genomen, omdat die de veiligheid van andere bezoekers in gevaar kunnen brengen.

Parkeren is mogelijk in de omgeving van de haven en bij De Vang. Er zijn verkeersbegeleiders om dat te regelen. Eten en drinken kan op het terrein alleen met muntjes worden betaald. Op meerdere plekken komen muntenkassa's.