Renovatie zwembad

start na het seizoen

De renovatie van zwembad Molenkoog start meteen na het huidige zwemseizoen. Volgens de stuurgroep ligt men hiervoor ondanks de strakke planning voldoende op schema. De renovatie moet voor aanvang van het volgende seizoen zijn afgerond.

De zwembassins en de technische installaties worden vervangen om gebruik in de toekomst (veertig jaar) veilig te stellen. De raad heeft hiervoor een krediet van €2,1 miljoen beschikbaar gesteld. Momenteel bevindt het project zich in de ontwerpfase en verloopt de voorbereiding volgens plan. Er is een strakke planning gemaakt. In de ontwerpfase is de afweging gemaakt of de renovatie dit jaar of in 2015 kon worden gestart. Op 28 april heeft de stuurgroep de voortgang van het project beoordeeld en besloten dat het verantwoord is door te gaan. De werkzaamheden vinden plaats van oktober 2014 tot en met maart 2015. Eerst worden de bestaande bassins gesloopt, waarna de aannemers start met de nieuwe installaties voor de behandeling van het zwemwater en worden de nieuwe bassins gebouwd. Tot slot wordt de directe omgeving van de zwembassins opgeknapt. In april 2015 wordt het werk opgeleverd.


Zwemverbod haven

De gemeente gaat scherper toezien op het zwemmen in (jacht)havens op Texel. Het is niet alleen levensgevaarlijk voor zwemmers, die nauwelijks zichtbaar zijn voor de scheepvaart, het is ook gevaarlijk voor andere havengebruikers, het is ook verboden.


Dertig ballen voor het Maartenhuis

Klaverjasclub De Witte Burcht en Sportshop Sport 2000 hebben dertig ballen geschonken aan het Maartenhuis.

De ballen zijn bestemd voor het wekelijks zwemuur van het Maartenhuis in zwemparadijs Calluna. De gift kwam in eerste instantie bij de klaverjasclub vandaan en werd later ondersteund door Sport 2000, zodat er in totaal dertig ballen konden worden gekocht. 'Dan hebben we er voldoende voor de groep', aldus zwemcoördinator Jan Joop Moerbeek. 'Het zijn ballen die iets kleiner zijn dan gewone ballen. Dat is wel zo prettig voor onze groep.' De gift werd tijdens het wekelijkse zwemuur voor bewoners en deelnemers van de leefgemeenschap bij De Koog overhandigd.