Het zaalvoetbalteam van NBC/ Steenenplaats won vrijdade beker in de hoofdklasse. Foto: Willem Sangers

Pim de Lugt schiet zaalvoetballers in Amersfoort naar halve finale

Texel'94 nam het vrijdagvond in Amersfoort op tegen topklasser Annour met als inzet een plek in de halve finale van het bekertoernooi. Twee jaar geleden stonden de Texelaars tegen dezelfde ploeg in de bekerfinale en moesten toen met 8-6 het hoofd buigen.

Om omstreeks 21.15 uur floot scheidsrechter Zahhaf voor het beginsignaal in de goed gevulde sporthal in Amersfoort en direct werd duidelijk dat de belangen groot waren. Annour liet Texel het spel maken en probeerde via de counter gevaarlijk te worden. De snelle behendige aanvallers van de thuisclub lagen echter goed aan banden bij de Texelse verdedigers. Toch kwam Annour op voorsprong doordat de bal uit een corner door een mĂȘlee van spelers via de binnenkant van de paal doel trof: 1-0. Texel bleef de bovenliggende partij en koesterde het balbezit maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. Toch kwam Texel op gelijke hoogte toen na een kwartier spelen Pim de Lugt los kwam van zijn directe tegenstander en de bal diagonaal in de lange hoek joeg. Niet veel later zette Jesper Arkenbout zijn kompaan Ruben Duinker alleen voor de doelman maar op miraculeuze wijze ging de bal er niet in. Drie minuten voor de wissel kwamen de Texelaars toch op een verdiende voorsprong toen wederom Pim de Lugt van grote afstand de bal onbedaarlijk hard binnen pegelde. De tweede helft was zeven minuten onderweg en het spelbeeld onveranderd toen Lesley Koning handig de weg vrijmaakte voor Ruben Duinker die met links doel trof: 1-3. Annour probeerde Texel vast te zetten op eigen helft maar tot echte kansen leidde dit niet, ook al omdat doelman Ali Smit weer een formidabele partij stond te keepen. Met nog tien minuten op de klok kwam de aansluitingstreffer van Annour redelijk onverwacht. Balverlies tijdens een Texelse aanval luidde de counter van de thuisclub in, die dit buitenkansje met beide handen aanpakten en keeper Smit kansloos liet. Het publiek roerde zich andermaal en even later gingen er ook twee spelers van Annour over de schreef met een hectische slotfase tot gevolg. Texel wist de overtal niet te benutten en zag even later ook Jesper Arkenbout met een tijdstraf worden weggestuurd, maar ook dit bleef zonder gevolgen. Drie minuten voor het einde maakte man-of-the-match Pim de Lugt zijn derde treffer door de bal hard in het dak van het doel te deponeren en bezorgde zijn ploeg hiermee een plek in de halve finale. Volgende week vrijdag 16 mei speelt Texel wederom een uitwedstrijd, dit keer is Vedette/de Remise 1 uit Landsmeer de tegenstander. De finale wordt afgewerkt op 23 mei, sporthallen Zuid te Amsterdam.