Koch (14) tweede

op NK in Frankrijk

Mees Koch (14) uit Den Burg is tweede geworden bij de Grommets (surfers tot 15 jaar oud) tijdens het NK Golfsurfen dat afgelopen week gehouden werd in het Franse St. Girons Plage.

De Grommets kwamen in actie na de junioren met jonge talenten als Eveline Hooft, Tom Schimmelpennink, Mees Koch en Jim Grootveld. Hooft had al meerdere heats in het water gelegen, want ze deed ook mee bij de categorie 'Open women'. Vanaf de kant werd er door Michael Smits en zijn team, door middel van fluitsignalen en armgebaren vanaf het strand, geprobeerd om Eveline en hun andere pupillen op de juiste plek in het wedstrijdarea te krijgen. Het lukte zowel Hooft als Koch tijdens de finale goed om op de juiste spot te liggen en meerdere golven te pakken. De jonge Grootveld en Schimmelpennink hadden wat meer moeite met inpeddelen, maar hebben beide ontzettend veel doorzettingsvermogen getoond. Het was zeker een spannende finale en de scores liggen dan ook dicht bij elkaar. Naast Koch waren ook de Texelaars Jaas en Senne Roeper afgereisd. Eerstgenoemde nam net als Koch deel bij de Grommets, terwijl Senne uitkwam bij de junioren. Zij waren ook kanshebbers, maar kregen de juiste golven niet te pakken. Mees Koch werd tevens verkozen tot Rookie 2014.


SV De Koog verliest laatste wedstrijd

SV De Koog heeft de laatste wedstrijd van het seizoen met 3-0 verloren van Sint Boys.

Door blessures en werkzaamheden kon coach Jan Loew maar op twaalf man rekenen en De Koog ging met een gehavend elftal op bezoek bij Sint Boys. Ondanks de vele invallers bleef het team redelijk op de been, met kansen voor Bartjan Grisnigt en Ben Siebinga. Sint Boys, dat moest winnen om degradatie te ontlopen, toonde niet erg veel inzet en tot de rut bleef de stand 0-0. Al vroeg in de tweede helft moest SV De Koog afscheid nemen van twee geblesseerde spelers, zodat de rest van de wedstrijd met tien man gespeeld moest worden. Met name in de eerste fase kreeg De Koog de beste kansen, de mooiste belandde via Ben Siebinga tegen de paal. Tegen de verhouding in kwam Sint Boys in de 80ste minuut op 1-0. SV De Koog vond het welletjes en liet de tegenstander nog twee keer scoren. Coach Jan Loew vond de overwinning wel iets geflatteerd: 'Wij hebben het grootste gedeelte van de wedstrijd gedomineerd, maar daar krijg je geen punten voor.'