Winst en verlies voor heren-senioren golf

Na vorige week van Houtrak te hebben gewonnen, verloor het heren-seniorenteam van de golfclub deze week met 16-2 van angstgegner Nieuwe Diep 1.

In de singles wist alleen teamcaptain Wil Homan zijn wedstrijd te winnen. Hij kwam uit tegen de beste speler van Nieuwediep, die een handicap heeft van 8,4. Met nog 3 holes te gaan, wist Homan de partij te beslissen en konden ze elkaar de hand schudden. Hans de Beer wist 5 holes achter elkaar te winnen, maar kwam net een hole te kort. Cees Boks verloor op de laatste hole en Jan Winnubst op de 17de. Ed Eelman en Leo Saal hadden in de singles geen kans. Doordat Houtrak verloor, is het Texelse team zo goed als zeker van handhaving in de vierde klasse. Vrijdag wordt op de baan van Nieuwe Diep met Spaarnwoude gestreden om de derde plaats.

Het tweede seniorenteam heeft opnieuw gewonnen en versloeg op Ooghduyne het team van De Amsterdamse met 10-8. In de ochtend werden twee van de drie dubbelpartijen gewonnen, alleen Jan Bloem en Ad van Dorssen verloren hun partij. 's Middags bleken de verschillen erg groot. Jaap Pameijer, Piet Bolier en Van Dorssen wonnen met overmacht, Jan Mevius, Maricus van de Wetering en Bloem verloren.