Een natuurlijke bordertuin, met vooraan lage planten en naar achteren toe meer hoogte.
Een natuurlijke bordertuin, met vooraan lage planten en naar achteren toe meer hoogte. Foto: De Tuunderie

Tuinclub houdt Open Tuinendag

Liefhebbers van tuinieren kunnen zaterdag 14 juni alvast in hun agenda noteren. Tuinclub Spriet die nu twintig jaar bestaat, houdt die dag van 10.00 tot 17.00 Open Tuinendag. Er worden zeven tuinen opengesteld voor publiek.

Tuineigenaren op het zuidelijke deel van het eiland stellen hun tuin open voor publiek. De meeste tuinen zijn gesitueerd bij een boerderij. De route langs de verschillende tuinen is ongeveer twintig kilometer lang, dus uitstekend per fiets af te leggen. In diverse tuinen is koffie, thee en iets lekkers verkrijgbaar. Ook worden er stekken verkocht. Medewerking wordt verleend door Tuinclub Texel en Tuinclub De Waal. Het is de zesde keer dat de tuinclub een Open Tuinendag organiseert. De tuinen komen tijdens dit vroege voorjaar al tijdig tot wasdom, nu al staat er van alles te bloeien. Tijdens de tuinendag kunnen ideeën worden opgedaan en ervaringen worden uitgewisseld.

De opengestelde tuinen zijn; Noorderhaaks 1, De Rede 17, Mieland 2, Westergeest 7, Waterweg 11, Hoornderweg 10 en Hoornderweg 20. Begin juni wordt het volledige programma gepubliceerd.