GPS-wandelingen op Texel gratis promotie

De stichting GPSwalking, die wandelingen uitzet in heel Nederland, heeft twee Texelse wandelingen toegevoegd aan het repertoire. De één voert over de Mok, de ander van De Koog richting de Slufter.

Er volgt ook nog een fietstocht over Texel via de website www.gpswalking.nl. Op de website zijn naast de routes ook foto's en een uitgebreide beschrijving te vinden.
´Hij logeerde bij ons op Fruithof de Veen en komt zeker terug voor het uitzetten van nog een paar routes. Kortom een natuurlijke en goede Texelpromotie vanuit de gast zelf´, vertelt Ab Jan Witte. De maker van de route, Alex Davidse, is erg positief over het eiland. 'Zo eindelijk wandeling nummer 50 voor mij. Het heeft even geduurd maar nu is het dan zo ver. En waar kan je dat beter vieren dan op een mooi eiland als Texel', begint hij de beschrijving over de route bij De Koog. De twee wandelingen die nu zijn uitgezet zijn slecht toegankelijk voor minder valide mensen. 'geschikt is voor de minder valide medemens. Maar er zijn ook strandrolstoelen en dan kan men toch naar de slufter toe', stelt hij potentiële bezoekers gerust. De route op De Mok is 13 kilometer, die bij De Koog 11 kilometer. Davidse roemt de veelzijdigheid aan natuur. 'Wat een eiland en dan heb ik nog niet eens alles gezien', schrijft hij.