Informatiemiddag voor astmapatiënten

In De Witte Burcht aan de Molenstraat in Den Burg wordt vrijdag 9 mei van 14.00 tot 16.00 uur een informatiemiddag gehouden voor mensen met astma of COPD.

Doel van de middag is om longpatiënten op een leuke manier met elkaar in contact te brengen om informatie uit te wisselen. Zowel entree als koffie en thee is gratis. De bijeenkomst wordt georganiseerd door de afdeling Texel van de Astma Fonds Longpatiëntenvereniging. De sprekers zijn fysiotherapeut Ingeborg Wijbrands en diëtist Tarana Haarsma. Zij geven mensen met longziekten en hun partners voorlichting over voeding en bewegen. Mensen met een longziekte die aan deze bijeenkomst willen deelnemen, kunnen zich melden bij Ingrid Witte via tel. 06-53398566 of e-mailadres: ivorhitori@hotmail.com.


Doppen zoeken bij opening seizoen


Op het strand bij paal 28 vindt zondag 18 mei de officiële opening plaats van het nieuwe seizoen van MyBeach.

De opening van het seizoen gaat altijd gepaard met een schoonmaakactie. Bezoekers gaan met een vuilniszak het strand over en door de organisatie 'schone stranden, schone zee' worden de vondsten genoteerd. Deze kunnen daarna aan een ijzeren frame worden bevestigd dat Neptunus voorstelt. De dopjes worden ingezameld voor een goed doel.