Doelman Smit van Texel'94 in actie.
Doelman Smit van Texel'94 in actie. Foto: Willem Sangers

Royale zege Texel'94

Texel'94 heeft zondag op eigen veld met 3-0 gewonnen van VVS'46 uit Spanbroek. Met nog één wedstrijd te gaan, staan het team daarmee stevig op de tweede plaats in de competitie.

De mannen van trainer Marcel Ris hadden weinig moeite met het bezoekende VVS'46, dat aanvankelijk nog wel enige tegenstand bood, maar gaadeweg de eerste helft de wedstrijd uit handen moest geven. Vanaf dat moment domineerde Texel'94 met goed voetbal. Er waren kansen voor de gebroeders Jeroen en Steffan Vlaming, Lesley Koning en Sander de Haan. De schoten gingen echter over of naast het vijandelijke doel, terwijl ook de keeper van VVS'46 enkele fraaie reddingen voor zijn rekening nam. Keeper Alie Smit van Texel'94 had daarentegen in de eerste helft weinig te doen. Pas omstreeks de 30ste minuut werd hij voor het

Collecte Kinderhulp

De jaarlijkse collecte voor het Nationaal Fonds Kinderhulp, die onlangs werd gehouden, heeft op het eiland €3891,31 opgebracht. Dat is minder dan vorig jaar, toen €4256,53 werd opgehaald. Het geld is bedoeld om kinderen in een probleemsituatie een extra'tje te bieden. Zeker de helft van het geld is bestemd voor Texelse kinderen, om een 'leuke maatschappelijke ervaring' op te doen. Dit wordt volgens het NFK georganiseerd door andere Texelse kinderen. Er waren dit jaar 53 collectanten op pad.

eerst door een van de spitsen van VVS'46 op de proef gesteld. Vrije trappen en corners leverden geen van beide partijen voordeel op en de goed leidende en niet-opvallende scheidsrechter Van Kampen uit Purmerend had weinig moeite de wedstrijd in de hand te houden. Al wisten de bezoekers in de fase voor de rust nog enkele kansen te creëren, zag het er lange tijd naar uit dat de wedstrijd met 0-0 de rust zou ingaan. Keeper Smit wist zijn doel schoon te houden, maar in de 43ste minuut scoorde Steffan Vlaming uit een steekballetje van Sander de Haan 1-0. Zonder blessuretijd bij te tellen floot de scheidsrechter na precies 45 minuten voor het einde van de eerste helft. De gastheren gingen in de tweede helft voortvarend van start en in de 47ste minuut schoot Steffan Vlaming de tweede Texelse treffer binnen. VVS'46 probeerde zich weliswaar te herpakken, maar de toegekende vrije trappen in het vervolg strandden in het muurtje van Texel'94 of in de vertrouwde handen van keeper Smit. Omstreeks de 60ste minuut had de Texelse defensie het geluk dat een doelpoging van de VVS-voorwaartsen door paal en lat werden gekeerd. In een volgende fase werd Sander de Haan door een verdediger neergehaald in het vijandelijk strafschopgebied. Keeper Smit besliste daarop de wedstrijd door 3-0 te doen aantekenen. Trainier Ris besloot hierop verse krachten in te zetten en bracht Joren Bakker en Niels Dubbelt in het veld, voor Jeroen Vlaming en Lesley Koning. Omstreeks de 80ste minuut werd ook Steffan Vlaming nog gewisseld voor Niels van Zuylen. De score had hierna hoger opgevoerd kunnen worden, maar de schutters van Texel'94 hadden het vizier niet meer op scherp en verzuimden de score uit te bouwen. VVS'46 liet het hoofd hangen, maar de strijd was beslist. Zondag speelt Texel94 de laatste wedstrijd van de competitie in Koedijk, tegen de gelijknamige ploeg. De eerste wedstrijd van de nacompetitie, tegen WFC, staat gepland op 18 mei in Wormerveer.

De week daarna speelt Texel'94 thuis tegen de ploeg uit de Zaanstreek.