Sessink wint de naar haar vader vernoemde Hoogenboomtrofee

Tijdens de laatste avond van de competitie van biljartvereniging DVO heeft Sylvia Sessink beslag gelegd op de Cor Hoogenboomtrofee. Een bijzonder en emotioneel moment, omdat de trofee is vernoemd naar haar inmiddels overleden vader Cor Hoogenboom, één van de grondleggers van de vereniging.

De librekampioenen uit de maandag- en de donderdagpoule streden tegen elkaar om het algeheel kampioenschap libre. Sylvia Sessink nam het op tegen Cees Bonne en nam direct het initiatief, alsof ze besefte dat hier een unieke kans lag de naar haar vader vernoemde trofee in de wacht te slepen. De zenuwen speelden haar parten, maar ze wist Bonne nipt de loef af te steken. Het bandstoottoernooi werd gewonnen door Adrie Barhorst die zowel Caecilia Roeper als Gosse Krüger in de finales wist te verslaan. Hij bemachtigde hiermee de Wim Vendelbokaal. Bij het driebanden trok nestor Willem van de Wetering (83) aan het langste eind en bemachtigde hiermee de naar Piet de Graaf vernoemde trofee. DVO sluit vrijdag 2 mei het seizoen met de laatste jeugdavond. Bij het driebanden en bij de jongere generaties is volgend seizoen plaats voor nieuwe leden. Aanmelden kan tot 1 augustus via www.biljartenoptexel.nl.


Zestig van Texel

De inschrijving voor de 60 van Texel, de tweejaarlijkse ultraloop die op 6 april 2015 wordt gehouden, opent op 1 september.

In verband met de grote belangstelling is het maximumaantal deelnemers verhoogd van 500 naar 750. Daarnaast mogen volgend jaar 200 teams deelnemen in plaats van 150. De organisatie wordt dit jaar voorgezeten door Gert Pansier, die Cees Goslinga is opgevolgd. Goslinga coördineerde vier edities van de 60 en speelde een rol bij de eerste zeven edities van de Texel Halve Marathon. Nieuw in het comité zijn ook Simon Lap en Jeroen Smits. Zij zullen samen met Piet Bakelaar de inschrijving en de financiën beheren.