Pas in de schemer kon de Beursplein 5 weer naar binnen.
Pas in de schemer kon de Beursplein 5 weer naar binnen. Foto: André van der Vliet

Late afloop donateursactie KNRM

Geen reddingactie maandagavond, maar een wervingsactie voor nieuwe donateurs van de KNRM in combinatie met vakantiepark De Krim zorgde er voor dat reddingboot Beursplein 5 pas tegen het donker weer het boothuis in kon.

De Krim heeft al enkele jaren speciale KNRM-arrangementen. Gasten mogen mee aan boord van de reddingboot Beursplein 5, onder voorwaarde dat ze donateur van de KNRM worden. Dit heeft al heel wat nieuwe leden opgeleverd, vertelt Klaas van de Duim van de KNRM. Die zijn nodig, omdat van de bestaande donateurs elk jaar een bepaald percentage afvalt. Meestal wordt in het weekend gevaren, maar door omstandigheden vond het tochtje nu afgelopen maandagavond plaats. Te zien was hoe zich bij de steiger van Sil een grote groep belangstellenden had verzameld. De belangstelling was dermate groot dat de Beursplein tot donker toe bleef doorvaren en pas in het schemerdonker weer op de trailer kon.

Komende zaterdag houdt de KNRM bij paal 33 en in de haven van Oudeschild van 10.00 tot 16.00 uur open dag. Meer informatie hierover staat op pagina 15 van deze krant.